2017. szeptember 25. hétfő

A harmadik napon menyegző volt a galileai Kánában. Ott volt Jézus anyja. Meghívták Jézust és tanítványait is a menyegzőre. Amikor elfogyott a bor, Jézus anyja így szólt hozzá: "Nincs boruk." Mire Jézus azt mondta: "Vajon énrám tartozik ez, vagy terád, asszony? Nem jött még el az én órám." Anyja így szólt a szolgákhoz: "Bármit mond nektek, tegyétek meg." Volt ott hat kőveder a zsidók tisztálkodási rendje szerint, amelyekbe egyenként két vagy három métréta fért. Jézus így szólt hozzájuk: "Töltsétek meg a vedreket vízzel." És megtöltötték színültig. Aztán így szólt hozzájuk: "Most merítsetek, és vigyetek a násznagynak." Ők vittek. Amikor a násznagy megízlelte a vizet, amely borrá lett, mivel nem tudta, honnan van, csak a szolgák tudták, akik a vizet merítették, odahívta a vőlegényt, és így szólt hozzá: "Minden ember a jó bort adja fel először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig ekkorra tartogattad a jó bort." Ezt tette Jézus első jelként a galileai Kánában, így jelentette ki dicsőségét, és tanítványai hittek benne.

Jn 2,1-11.

A LEGJOBB A LEGVÉGÉN

De egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Egyik vasárnap lelkészünk a prédikációjának ezt a címet adta: "A legjobbat a végére tartogatva!" Az üzenetét János leírására alapozta, arról, amikor Jézus a vizet borrá változtatta. A násznagy kóstolta meg a bort elsőként, amit Jézus átváltoztatott, és ezt mondta: "Minden ember a jó bort kínálja először, és amikor megittasodtak, akkor a silányabbat: te pedig mostanáig tartogattad a jó bort." (Jn 2,10)
Ahogy a prédikáción gondolkodtam, eszembe jutott, hogy ez mindazokra igaz, akik Krisztust követik - a legjobb a végén jön. Mindnyájunknak része van nehézségekben: betegség, megtört kapcsolatok, szeretteink elvesztése, konfliktusok, stressz és sok más kihívás. Néha túlterheltek vagy csüggedtek vagyunk, de keresztényként reménnyel tekinthetünk előre. Mivel Jézus meghalt a kereszten, azzal a bizonyossággal élhetünk, hogy a legjobb még hátra van. Várhatjuk az örömmel és békével teli örök életet a mi Urunkkal és Megváltónkkal.

Imádság: Istenünk, segíts bíznunk abban, hogy te megadod a szükséges erőt, ha kihívásokkal nézünk szembe. Ámen.

Nem számít, mivel kell ma szembenéznem, Isten reményt ad egy jobb holnapra.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI PRÉDIKÁCIÓRA KÉSZÜL A HÉTEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek