2017. szeptember 28. csütörtök

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

FOLYAMI MOSODA

Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jak 2,17)

Miközben egy fejlődő ország nagyvárosán haladtam át, láttam egy anyát három gyermekével térdig állni a sáros, zöld folyóban. Ruhát mosnak - magyarázta a sofőrünk. Ennek a családnak a képe, amint ruháit mossa a szennyezett csatorna törmelék árjában, számomra egy megrendítő kép marad.
Az ilyen pillanatok természetesen hálássá tesznek mindazért a kényelemért, amellyel rendelkezem, beleértve a mosógépemet is. Azonban, ha ez az emlék csak a saját áldásaimért tenne hálássá, az nem lenne elég.
Bár nem vagyok képes egy kampányt vezetni a szegénység felszámolásáért, vagy más országokban javítani a vízvezeték-hálózatot, de felajánlhatom az együttérzésem, és segíthetek a körülöttem lévőkön. Talán egy nagymama udvara szorul fűnyírásra, egy szomszéd keres kétségbeesetten munkát, vagy egy diáknak szüksége lenne magánórákra matematikából. A szemétszedéstől az ételosztásig a szükségek egész sorát fedezhetjük fel. Ahogyan Jézus emlékeztette tanítványait, "mert a szegények mindig veletek lesznek" (Mk 14,7). Ebben a szenvedő világban tükrözhetjük Jézus szeretetét úgy, hogy segítünk.

Imádság: Urunk, mutasd meg azokat, akiknek együtt érző szavakra vagy cselekedetekre van szükségük! Ámen.

Ha egy szükségben lévő emberrel találkozom, akkor Isten arra hív, hogy együttérzésből cselekedjek.
Paula M. Miller (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FEJLŐDŐ ORSZÁGOKBAN ÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek