2017. október 1. vasárnap

Megszólalt erre Jézus, és ismét példázatokban beszélt hozzájuk: "Hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. Elküldte szolgáit, hogy hívják össze a meghívottakat a menyegzőre, de azok nem akartak elmenni. Ekkor más szolgákat küldött, akikhez így szólt: Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, elkészítettem az ebédet, ökreim és hízott állataim levágva, és minden készen van: Jöjjetek a menyegzőre! De azok, mit sem törődve ezzel, elmentek: az egyik a földjére, a másik a kereskedésébe. A többiek pedig megragadták szolgáit, bántalmazták és megölték őket. Ekkor a király haragra gerjedt, elküldte seregeit, és elpusztította ezeket a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Akkor ezt mondta szolgáinak: A menyegző ugyan kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre. Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel. Amikor a király bement, hogy megtekintse a vendégeket, meglátott ott egy embert, aki nem volt menyegzői ruhába öltözve; így szólt hozzá: Barátom, hogyan jöhettél be ide, hiszen nincs menyegzői ruhád? Az pedig hallgatott. Akkor a király ezt mondta szolgáinak: kötözzétek meg kezét-lábát, és vessétek ki a külső sötétségre; ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. Mert sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak."

Mt 22,1-14.

AZ ÚR ASZTALA

Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. (Zsolt 23,5)

Melyikünk hívna meg egy teljesen idegent vacsorára? Általában barátokkal vesszük körül magunkat, olyanokkal, akik hasonlóan látják a világot, mint mi. A Zsolt 23,5-ben viszont az ellenségek is ott vannak az asztalnál.
Ez a vers emlékeztet arra, hogy ez nem a mi partink. Krisztus a házigazda; ő dönti el, ki kaphat helyet az asztalánál. És ő olyanokat is meghív, akik nem úgy néznek ki, mint mi, nem úgy beszélnek, mint mi, esetleg nem pontosan úgy hisznek, mint mi. Krisztus asztalánál helyet kaphatnak szegények és gazdagok, különféle politikai nézetet vallók, mindenféle színű és nyelvű férfiak és nők.
Jézus olyan asztalnál kínál nekünk helyet, ahol nemcsak barátok, de "ellenségek" is ülnek. Ezért el kell döntenünk, hogy ragaszkodunk-e az ellenségeskedéshez, vagy a házigazda iránti szeretetből a békességet keressük azokkal a vendégekkel is, akiket mi nem hívtunk volna meg! A közös étkezés alatt pedig megtanulhatjuk szeretni mindazokat, akiket Jézus szeret.
Ma, az Úrvacsora Világnapján, amikor Krisztus titokzatos jelenlétét ünnepeljük az egész világon az ő asztalánál, adja Isten, hogy minden gyermekével megtanuljunk békében élni!

Imádság: Drága Úr Jézus, taníts, úgy szeretni, ahogyan te szeretsz, ezzel szólítva másokat is a te asztalodhoz! Ámen.

Nézhetem az embereket Krisztus szemével is.
Kevin L. Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELLENSÉGEINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek