2017. október 2. hétfő

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható. Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot, mint Kain, és ezáltal nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél. Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt az Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves. Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Hit által kapott kijelentést Nóé azokról a dolgokról, amelyek még nem voltak láthatók, és Istent félve és tisztelve készítette el a bárkát háza népe megmentésére. E hite által ítélte el a világot, és a hitből való igazság örökösévé lett. Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva, hova megy. Hit által költözött át az ígéret földjére, mint idegenbe, és sátrakban lakott Izsákkal és Jákóbbal, ugyanannak az ígéretnek az örököseivel. Mert várta azt a várost, amelynek szilárd alapja van, amelynek tervezője és alkotója az Isten. Hit által kapott erőt arra is, hogy Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. Ezért attól az egytől, méghozzá egy szinte már elhalttól származtak olyan sokan, mint az ég csillagai és mint a tenger partján a föveny, amely megszámlálhatatlan. Hitben haltak meg ezek mind, anélkül, hogy beteljesültek volna rajtuk az ígéretek. Csak távolról látták és üdvözölték azokat és vallást tettek arról, hogy idegenek és jövevények a földön. Mert akik így beszélnek, jelét adják annak, hogy hazát keresnek. És ha arra a hazára gondoltak volna, amelyből kijöttek, lett volna alkalmuk visszatérni. Így azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített.

Zsid 11,1-16.

HIT ÁLTAL ÉLNI

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsid 11,1)

Nemrég a GPS-t használtam, amikor kocsival el akartam jutni egy olyan helyre, ahol még nem jártam. Ahogy araszoltam a reggeli forgalomban, arra gondoltam: "Mi van, ha mikor odaérek, rájövök, hogy rossz helyen vagyok? Nem kellett volna mégis térképet használni?"Az egyetlen biztosítékom az volt, hogy ez az eszköz már addig is nagyon sok helyre elvezetett.
Eszembe jutott egy súlyos családi probléma, ami miatt már régóta imádkoztam, és sokszor megkísértett, hogy álljak le az imával. Rájöttem, hogy a Szentírás ígéretei olyanok, mint a GPS. Isten elvezet egy olyan helyre, ahol ígéretei beteljesednek.
Jézus gyakran beszélt tanítványainak a hitről, dicsérve azokat, akik bíznak őbenne. Azt is mondta: "Minden lehetséges annak, aki hisz" (Mk 9,23). A hit Jézus szerint előfeltétele az imádság meghallgatásának.
Végül megszólalt a GPS hangja: "Megérkezett a célhoz." Ha útközben abbahagytam volna a rendszer utasításainak követését, nem találtam volna meg a helyet, amit kerestem. Hasonlóan, ha lemondok Isten ígéreteiről, talán soha nem tapasztalom meg, hogyan teljesülnek be. Ahogyan az autót is hitből vezettem, élnem is Isten ígéreteibe vetett hittel kell.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy te hűséges vagy ígéreteidhez. Add, hogy hit által lássuk őket beteljesedni. Ámen.

Isten mindig véghezviszi, amit ígér.
Zoe M. Hicks (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY RAGASZKODNI TUDJUNK ISTEN ÍGÉRETEIHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek