2017. október 3. kedd

Mert Ábrahám vagy az utóda nem a törvény, hanem a hitből való igazsága alapján részesült abban az ígéretben, hogy örökölni fogja a világot. Hiszen ha a törvény emberei az örökösök, akkor üressé lett a hit, és valóra válthatatlan az ígéret; mivel a törvény csak büntetést eredményezhet. Ahol azonban nincs törvény, ott nincs törvényszegés. Azért adatott tehát az ígéret a hit alapján, hogy kegyelemből legyen, és így bizonyos legyen az ígéret Ábrahám minden utóda számára: nem csak a törvény alatt élőknek, hanem az Ábrahám hitét követőknek is. Ő mindnyájunk atyja Isten színe előtt, ahogyan meg van írva: "Sok nép atyjává tettelek." Mert hitte, hogy Isten megeleveníti a holtakat, és létre hívja a nem létezőket. Reménység ellenére is reménykedve hitte, hogy sok nép atyjává lesz, ahogyan megmondatott: "Ennyi lesz a te magod!" Mert hitében nem gyengült meg, amikor arra gondolt, hogy százesztendős lévén, elhalt már saját teste, és Sára méhe is elhalt. Isten ígéretét sem vonta kétségbe hitetlenül, sőt megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni. Ezért Isten ezt "be is számította neki igazságul". De az, hogy "beszámította neki igazságul", nem egyedül érte van megírva, hanem értünk is, akiknek majd beszámítja, ha hiszünk abban, aki feltámasztotta a halottak közül Jézust, a mi Urunkat; aki halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért.

Róm 4,13-25.

MEGTARTANI A HITET

Ábrahám megerősödött a hitben dicsőséget adva Istennek, és teljesen bizonyos volt afelől, hogy amit Isten ígér, azt meg is tudja tenni. (Róm 4,20-21)

Amikor bekerültem a középiskolába, elhatároztam, hogy az iskolai csapatban fogok birkózni. De amikor október végén elkezdődtek az edzések, rádöbbentem, hogy ez a sport sokkal nehezebb, mint gondoltam. Elkezdődtek a hivatalos mérkőzések, és én ahányszor a szőnyegre léptem, veszítettem. Minden nap eszembe jutott, hogy kilépek a csapatból. Elegem lett abból, hogy ennyi munkát és energiát fektetek bele, azért, hogy kikapjak.
A szezon végére a huszonhét vereség mellé mindössze öt győzelmet szereztem. Végül mégis úgy döntöttem, hogy ezt a szezont elfelejtem, és a következő évben még keményebben edzek. Így is tettem, és a második évben sokkal jobb birkózó lettem, az állami ranglista negyedik helyére léptem előre.
A hit gyakorlásához is hasonló elszántság kell. Előfordul, hogy elkezd gyengülni a hitünk Istenben és magunkban is. Ilyenkor viszont ahelyett, hogy teljesen elveszítenénk azt, még jobban megerősödhetünk, ha olvassuk a Bibliát, imádkozunk, és a testvérekkel együtt dicsőítjük Istent. Isten meg fogja adni az erőt, hogy kitartsunk.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy a hitünk elég erős legyen! Ámen.

Az Istenben való hithez is kitartás és gyakorlás kell.
Jared Russell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A DIÁKSPORTOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek