2017. október 4. szerda

Ajánlom nektek nőtestvérünket, Fébét, aki jelenleg a kenkhreai gyülekezet szolgája: fogadjátok őt az Úr akarata szerint a szentekhez illően, és álljatok mellé minden olyan ügyben, amelyben szüksége van rátok, mert ő is sokaknak lett pártfogója, nekem magamnak is. Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim a Krisztus Jézusban. Ők életemért saját fejüket kockáztatták, és nekik nem csak én vagyok hálás, hanem a pogányok valamennyi gyülekezete is. Köszöntsétek a házukban levő gyülekezetet is. Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki az ázsiai tartomány első zsengéje Krisztusban. Köszöntsétek Máriát, aki sokat fáradozott értetek. Köszöntsétek Andronikoszt és Juniászt, rokonaimat és fogolytársaimat, akiket nagyra becsülnek az apostolok körében, akik nálam is előbb lettek Krisztus híveivé. Köszöntsétek az Úrban szeretett Ampliátuszomat. Köszöntsétek Urbánuszt, aki munkatársunk a Krisztusban, és az én szeretett Sztakhüszomat. Köszöntsétek Apellészt, a Krisztus kipróbált emberét. Köszöntsétek az Arisztobulosz háza népéből valókat. Köszöntsétek Heródiónt, az én rokonomat. Köszöntsétek a Narcisszusz háza népéből azokat, akik az Úrban hisznek. Köszöntsétek Trüfainát és Trüfószát, akik fáradoznak az Úrért. Köszöntsétek a szeretett Persziszt, aki sokat fáradozott az Úrért. Köszöntsétek az Úrban kiválasztott Rufuszt és anyját, aki nekem is anyám. Köszöntsétek Aszünkritoszt, Flegónt, Hermészt, Patrobászt, Hermászt és a hozzájuk tartozó testvéreket. Köszöntsétek Filologoszt és Júliát, Néreuszt és nőtestvérét, valamint Olümpászt és a hozzájuk tartozó szenteket mind. Köszöntsétek egymást szent csókkal. Köszönt titeket Krisztus minden gyülekezete.

Róm 16,1-16.

PÉLDAMUTATÁS

Az idős asszonyok... tanítsanak a jóra; neveljék józanságra a fiatal asszonyokat. (Tit 2,3-4)

A húszas éveinkben a férjemmel új városba költöztünk, és mindketten kisvállalkozásba kezdtünk. Egy új gyülekezetbe kezdtünk járni két kisgyermekünkkel. Az új közösség tagjai szeretettel vettek körül, különböző szolgálatokat bíztak ránk, és nagyon sokszor meghívtak vacsorára. Nagyon jól összebarátkoztam az idősebb asszonyokkal, egyikükkel különösen, aki a könyvesboltban is segített nekem. Ez a hölgy 62 évesen misszióba készült. Mielőtt elindult, adtam neki egy egyházi énekeket tartalmazó lemezt a boltunkból, melyen az egyik ének a "Jövök a kertbe" című volt. Nem is tudtam, hogy ez volt a kedvenc éneke. Megölelt, és megköszönte támogatásomat. Sohasem felejtem el azt a pillanatot, hisz én mindvégig úgy gondoltam, hogy ő az, aki engem segít.
Amikor újra babát vártam, és úgy döntöttem, hogy eladom a könyvesboltot, ő talált vevőt, hisz maga is üzletasszony lévén, sokkal több embert ismert a városban, mint én. Az ő bátorítása életemnek ebben a szakaszában gyönyörű példája volt a Tit 2-ben leírt asszonyoknak. Azzal, ahogy példamutatással vezetett, segítőkészséggel és szeretettel tanított, példaképpé vált számomra.

Imádság: Köszönjük Urunk a megtiszteltetést, hogy másoknak szolgálva téged szolgálhatunk. Ámen.

Én is szolgálhatok valakinek példamutatással.
Doreen Frick (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK PÉLDAMUTATÁSÉRT A SZOLGÁLATBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek