2017. október 6. péntek

Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,17-21.

AZ IGAZI ÚJRAKEZDÉS

Megbékéltetett emberi testében halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé. (Kol 1,22)

"Újra akarom kezdeni!" - kiabált nyolcéves fiúunokám. Pajtásaival együtt játszott, és nem tetszett neki döntésének a következménye. Egy második esélyt akart: semmissé tenni azt, amit előzőleg választott.
Sokan a múltunk rabjai vagyunk, bánkódunk és félelemben élünk, a szégyen és bűn terhével. Gondolatainkkal megbélyegezzük magunkat: bárcsak ne mondtam volna azokat a nyers szavakat! Bárcsak jóvá válhatnának azok a rossz dolgok, amiket tettem! Bárcsak másképpen tehetném, amit már megtettem! Bárcsak újra kezdhetném!
A jó hír számunkra az, hogy Isten az új kezdetek Istene! Isten szeret bennünket, és nem akarja, hogy a múltba kövesedjünk. Nem számít, mit cselekedtünk valaha, Isten meg tud bocsátani, és meg is bocsát nekünk. Jézus keresztre feszítése által Isten minden bűnünket és szégyenünket a keresztre vitte. Istennek az a szándéka, amelyet valóra is tud váltani, hogy tiszta szívet adjon nekünk, hogy elfelejtsük az elkövetett hibákat, és ne is emlékezzünk azokra többé.
"Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Kor 5,17) Ez az igazi újrakezdés!

Imádság: Atyánk, segíts, hogy múltbeli terheinktől meg tudjunk szabadulni! Adj tiszta szívet és új életet! Ámen.

Krisztus hatalma által új életem lehet.
Karen H. Perez (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BŰNEIKKEL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek