2017. október 11. szerda

Amikor Jézus Cézárea Filippi területére ért, megkérdezte tanítványait: "Kinek mondják az emberek az Emberfiát?" Ők így válaszoltak: "Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, megint mások pedig Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának." Erre megkérdezte tőlük: "Hát ti kinek mondotok engem?" Simon Péter megszólalt, és így felelt: "Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." Jézus így válaszolt neki: "Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a földön, oldva lesz az a mennyekben is." Azután megparancsolta tanítványainak: ne mondják meg senkinek, hogy ő a Krisztus.

Mt 16,13-20.

KI VAGYOK ÉN?

Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem majd fel egyházamat. (Mt 16,18)

Most, hogy munkahelykeresésben vagyok, kihívásnak élem meg, ha először találkozok emberekkel. Amikor korábban megkérdezték, hogy mivel foglalkozom, szerettem, hogy azt tudom mondani, hogy "diák vagyok" vagy "tanár vagyok". Ez a rövid bemutatkozás összefoglalta az identitásom jellegét, amire büszke voltam. Például a "tanár vagyok" állítás magába foglalja azt, hogy szeretek tanulni, keményen dolgozom, és törődöm a gyerekekkel.
Miközben megnyugtató volt egy olyan identitással rendelkezni, amely egy adott poszthoz kapcsolódik, a munkanélküliség megadta a lehetőséget arra, hogy megálljak és elgondolkozzam, valójában ki vagyok én. Amit szakmai szinten csinálok, talán valamennyire tükrözi, hogy mi a fontos számomra és mik a reményeim, de nem tárja fel a lényegem.
Jézus nem mondja Simonnak, hogy ő egy próféta, egy tanítvány, vagy egy tanár. Ehelyett Jézus a nevén hívja: Péter, a kőszikla. És ez az identitás nem Péter munkájából vagy cselekedeteiből ered, hanem a hitéből; nyilatkozatából, hogy Jézus a Messiás, az élő Isten fia. Így van ez velem is. Az elsődleges identitásom a hitemből fakad, hogy Isten gyermeke vagyok.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy szeretsz és értékelsz minket, nem számít, hogy van-e munkánk vagy nincs. Ámen.

Bármi történjék, Isten gyermeke vagyok.
Teresa Coda (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TALÁLNAK MUNKÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek