2017. október 24. kedd

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. Sok kegyes zsidó férfi tartózkodott akkor Jeruzsálemben azok közül, akik a föld minden nemzete között éltek. Amikor a zúgás támadt, összefutott ez a sokaság, és nagy zavar keletkezett, mert mindenki a maga nyelvén hallotta őket beszélni. Megdöbbentek, és csodálkozva mondták: "Íme, akik beszélnek, nem valamennyien Galileából valók-e? Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén: pártusok, médek és elámiták, és akik Mezopotámiában laknak, vagy Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, Frígiában és Pamfíliában, Egyiptomban és Líbia vidékén, amely Ciréné mellett van, és a római jövevények, zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek az Isten felséges dolgairól." Álmélkodtak mindnyájan, és nagy zavarban kérdezgették egymástól: "Mi akar ez lenni?"

ApCsel 2,1-12.

SZENTLÉLEKKEL BETÖLTVE

És íme, én elküldöm nektek, akit Atyám ígért, ti pedig maradjatok a városban, amíg fel nem ruháztattok mennyei erővel. (Lk 24,49)

Egyik barátom felkért, hogy a négy násznagy közül én legyek az egyik az esküvőjén. Miután megérkeztem Amerikába, elvittek egy esküvői üzletbe, ahol mind a négy násznagy felpróbálhatta a frakkot. Az Európából való hosszú utazás után kikapcsolódás volt ez számomra. Cseppet sem kellett aggódnom a násznagyi feladatok miatt.
Hasonló módon készítette fel az Úr a tanítványait is. Tudatában volt annak, hogy a tanítványok nem a legalkalmasabbak a feladatra, és nagyon nem értik, mit jelent követni Istent a hétköznapokban. Isten a Szentlelket küldte el, hogy erővel és bölcsességgel ruházza fel őket: "Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek... egészen a föld végső határáig." (ApCsel 1,8)
Péter apostol azt mondja, hogy mindnyájan megkaphatjuk a Szentlélek ajándékát (ApCsel 2,38). Micsoda jövőkép! Nem kell aggódni, nem magunknak kell azt beszereznünk. A vőlegény mindent előkészített az esküvőhöz. Mennyivel inkább rábízhatjuk életünket Istenre, aki Lelkével tölt meg, és naponta megerősít minket a Vőlegény szolgálatában!

Imádság: Drága Istenünk, hálát adunk azért, hogy Szentlelked ajándéka által mindig bennünk vagy. Ámen.

Isten felkészít minket az országában nekünk szánt szerepre.
Taavi Hollman (Észtország)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDRE UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek