2017. október 26. csütörtök

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,6-15.

A TÖKÉLETES AJÁNDÉK

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá. (Jak 1,17)

2014-ben egy világhírű zenei együttes összeállt az egyik legnagyobb számítógépes céggel, hogy a legfrissebb lemezükből ingyenes példányt biztosítson mindenkinek, aki igénybe vette a cég zenei szolgáltatásait. Sokan örültek ennek az ajándéknak, mások azonban panaszkodtak, hogy olyasmit kaptak, amit nem kértek vagy nem szerettek volna. Annyira sok panasz érkezett, hogy a vállalatnak ki kellett dolgoznia egy eljárást arra, hogy azoknak a készülékeiről, akik nem kérték, eltávolíthassák ezeket a dalokat. Lényegében lehetővé tették az ügyfeleknek, hogy visszaadják az ajándékot.
Ez az eset arra késztetett, hogy elgondolkodjam az Istentől kapott rengeteg ajándékról és áldásról. Megbecsülöm és megköszönöm őket vagy felháborodom, mert nem azokat kaptam, amiket választottam vagy akartam volna? Irigykedem mások ajándékaira és adottságaira? Túl kicsinek vagy jelentéktelennek érzem a sajátjaimat Isten szolgálatára? Az 1Kor 12,6 emlékeztet a különböző ajándékokra, szolgálatokra és cselekedetekre, de arra is, hogy "Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz". A legfontosabb, hogy el tudjuk fogadni Isten legnagyobb ajándékát, amely "az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (Róm 6,23).

Imádság: Istenünk, köszönjük sok ajándékodat, különösen az örök életet a te Fiad, Jézus által. Ámen.

Istentől kapott ajándékaim megfizethetetlenek.
Mark Karpinski (Észak-Karolina, USA)

IMÁBAN ADJUNK HÁLÁT ISTEN AJÁNDÉKAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek