2017. október 27. péntek

Amikor Jézus az egyik napon tanított, és ott ültek a farizeusok és törvénytudók, akik Galilea és Júdea különböző falvaiból, továbbá Jeruzsálemből jöttek, az Úr ereje gyógyításra indította őt. És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert, és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre, és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket, így szólt: "Ember, megbocsáttattak a te bűneid." Erre az írástudók és a farizeusok elkezdtek tanakodni: "Kicsoda ez, aki így káromolja az Istent? Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus átlátta gondolataikat, és így válaszolt nekik: "Miről tanakodtok szívetekben? Mi könnyebb: ezt mondani: Megbocsáttattak a te bűneid, - vagy pedig ezt mondani: Kelj fel és járj? Azért pedig, hogy megtudjátok: van hatalma az Emberfiának bűnöket megbocsátani a földön: Neked mondom, - így szólt a bénához, - kelj fel, vedd az ágyadat, és menj haza!" Ez pedig szemük láttára azonnal felkelt; fogta ágyát, amelyen feküdt, és Istent dicsőítve hazament. Ámulat fogta el mindnyájukat, és dicsőítették az Istent, megteltek félelemmel, és ezt mondták: "Hihetetlen dolgokat láttunk ma!"

Lk 5,17-26.

IMÁDSÁGGAL KÖRÜLVÉVE

És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert... Mivel a sokaság miatt nem találták módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre, és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól, Jézus elé a középre. (Lk 5,18-19)

Néhány testvér egy női imaszolgálatot indított a gyülekezetünkben. Istentisztelet után, amikor a többiek hazamennek, összegyűlünk egy kis szobában imádkozni. Istentiszteleten a gyülekezet a közösség szükségeiért és problémáiért imádkozik. Az embereknek azonban gyakran vannak gondjaik, amelyeket, úgy érzik, nem tudnak az egész gyülekezettel megosztani; így a női csoportunkat kérik, hogy imádkozzon értük. Milyen bátorító tudni, hogy valaki személyesen értük imádkozik, és velük együtt hordozza megoldatlan problémáik vagy meg nem bocsátott sérelmeik terhét!
Amikor a tragédia az én ajtómon kopogtatott, asszonyok segítettek. Imaórán csak sírni tudtam, ők mégis mellém álltak. Ketten is megígérték, hogy böjtölni fognak értem. Ahogy a béna embert Jézushoz vitték barátai, úgy vittek engem az asszonyok Jézus elé, szerető kezekkel és szívekkel.
A Gal 6,2 megtanít, hogy "egymás terhét" hordozzuk. Ha sírunk a sírókkal, és örülünk az örülőkkel (Róm 12,15), imával áldozunk az Úrnak, aki látja könyörületünket, és munkálkodik, hogy megkönnyítse azok terheit, akikért imádkozunk.

Imádság: Drága Úr Jézus, köszönjük, hogy segítesz, amikor hozzád imádkozunk. Ámen.

Imádsággal segíthetek testvéreimnek a szükségben.
Lilya Teplyuk (Szentpétervár, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A NŐI IMACSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek