2017. október 29. vasárnap

Más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között." Más példázatot is mondott nekik: "Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, amelyet fog az asszony, belekever három mérce lisztbe, míg végül az egész megkel." Mindezt példázatokban mondta el Jézus a sokaságnak, és példázat nélkül semmit nem mondott nekik, hogy beteljesedjék, amit az ÚR mondott a próféta által: "Példázatokra nyitom meg számat, és a világ kezdete óta rejtett dolgokat jelentek ki."

Mt 13,31-35.

A HIT ERDEJE

Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél... (Mt 13,32)

Az 1940-es években Floyd Smith egy kis csomag bambuszrügyet rendelt postán, és Alabamában, pattville-i birtokán elültette őket. A földjét mára védett megyei parknak nyilvánították, a látogatók pedig élvezhetik a mintegy 18 méter magas növényekkel teli sűrű bambuszerdőt.
Jézus Isten országát kis dolgokhoz hasonlította, amelyek nagyra nőnek. A mai igeszakaszban egy kis mustármaghoz tette hasonlóvá, amely hatalmas növénnyé lesz, illetve a kovászhoz, amely az egész tésztát képes megkeleszteni. Jézus munkája egy kis, alázatos tanítványi csoporttal kezdődött Galileában, de az ige hamarosan az egész világon elterjedt.
Törekvéseink, bár kicsinek tűnhetnek, idővel Isten felhasználhatja őket az ő országának építésére. Akár a kis csomag bambuszrügy, amely erdővé nőtte ki magát, úgy növekedünk Jézus Krisztussal való kapcsolatunkban, és vetjük a hit magvait a minket körülvevő lelkek között. Isten pedig fel tudja használni életünket, hogy másokban a "hit erdőjét" fakasszuk. Azt gondolhatnánk, Isten országában a mi részünk kicsi; de Isten a kicsit is naggyá tudja tenni.

Imádság: Ó, Istenünk, mutasd meg, hogyan ültessük a hit magvait a körülöttünk élőkbe, hogy a te országod tovább növekedhessen mindnyájunkban! Jézus nevében. Ámen.

Isten a hit apró magvait erdővé tudja növelni.
Amelia Rhodes (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJONNAN MEGTÉRTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Október
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek