2017. október 31. kedd

A föld végén ragadtalak meg, annak széléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!
Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Ézs 41,9-10.

TITKOS FÉLELMEM

Ne félj, mert én veled vagyok! (Ézs 41,10)

Évekig hurcoltam magamban azt a titkos félelmemet, hogy az emberek meg fogják egyszer tudni, hogy a családommal egykor hajléktalanok voltunk. A hajléktalanság idején tapasztalt visszautasítás nagyon fájdalmas volt, és én nem akartam újra átélni ezt az érzést. A gyerekeim könyörögtek, hogy az iskolatársaik átjöhessenek hozzánk játszani. Elmagyaráztam nekik, hogy valamelyik szülő talán látta, hogy egy autóban éltünk, vagy emlékezhet, ahogy az utcán ételt koldultam.
A félelem lebénított, reménytelenségbe taszított. Normális életet akartam, barátságokat más emberekkel, de túlzottan féltem, hogy a titkom kiderül. Egyik nap, amint a gyülekezetben a hátsó sorban ültem, hogy gyorsan kimehessek, és ne kelljen senkivel se beszélnem, az egyik férfi előrement, és beszélt az alkohol- és drogfüggőségéről. Elmondta, hogy Jézus megmentette őt, és teljesen megváltoztatta az életét.
Elképzeltem, mennyire kínos lehet ennek a férfinak elmesélni a történetét, de Jézussal meg tudta tenni. Ahogy hallgattam szavait: "Nem egyedül vagyok itt, Jézus itt van velem", a saját félelmeim is elolvadtak. Két hét múlva elmondtam én is a történetemet a gyülekezetnek. Ahelyett, hogy elutasítást tapasztaltam volna, vagy tőlem elforduló embereket láttam volna, szeretetet és az Isten családjába való befogadást éltem át.

Imádság: Drága Édesatyánk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy, és félelmeinknél erősebb hitet adsz. Ámen.

Az Istenben való hit minden félelmet legyőz.
Judy Ann Eichstedt (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALAN CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek