2017. november 2. csütörtök

Odament Jézushoz valaki, és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat." Az megkérdezte: "Melyeket?" Jézus így felelt: "Ezeket: ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, tiszteld apádat és anyádat, és szeresd felebarátodat, mint magadat!"

Mt 19,16-19.

HOGYAN SZERETJÜK MAGUNKAT?

Szeresd felebarátodat, mint magadat! Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat. (Mk 12,31)

Jézus azt mondta, a második legnagyobb parancsolat az: "Szeresd felebarátodat, mint magadat", én azonban életem nagy részében figyelmen kívül hagytam a parancsolat utolsó két szavát. Nem szerettem magamat. Azt gondoltam, tökéletesnek kell lennem ahhoz, hogy elfogadjanak, és nem tudtam megbocsátani magamnak a hiányosságaimat. Az önhibáztatás és a bűntudat érzései között éltem, míg csak rá nem jöttem: Isten szeret, és úgy fogad el, ahogy vagyok.
Az "ahogy vagyok" azt jelenti, hogy Isten teljes lényemet szereti. Elküldte Jézust, hogy megszabadítson bűneinktől, és megtanítson, hogyan éljünk, mert Isten feltétel nélkül szeret. Azt tanította, szeressük ellenségeinket: "áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket! (Lk 6,28) Még az őt keresztre feszítőknek is megbocsátott. Ha áldanom kell ellenségeimet, szeretettel és jóindulattal kell viseltetnem mások iránt, nem tehetem-e meg ezt magamért is?
Isten csodálatos dolgokat végezhet el bennünk és általunk, ha megtanuljuk, hogyan szeressük magunkat. Ha úgy szeretjük és fogadjuk el magunkat, ahogy Isten teszi azt, biztonságban és magabiztosnak érezzük magunkat, és képesek leszünk jobban szolgálni másoknak.

Imádság: Urunk, segíts, hogy szeretni tudjuk magunkat, hogy szeretetparancsodat felebarátaink felé is megélhessük! Ámen.

Mivel Isten szeret, én is szeretettel tekintek magamra.
Pamela Crowe (Delaware, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNBECSÜLÉS HIÁNYÁVAL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek