2017. november 6. hétfő

Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok, és el nem érkeznek azok az évek, melyekről ezt mondod: nem szeretem őket!
míg el nem sötétedik a nap világa, meg a hold és a csillagok, és újra felhők nem érkeznek az eső után.
Akkor reszketni fognak a ház őrizői, támolyognak az erős férfiak; megállnak az őrlő lányok, mert kevesen vannak, és elhomályosulnak az ablakon kinézők.
Bezárulnak az utcára nyíló ajtók, elcsendesül a malom zúgása. Fölkelnek a madárszóra is, és elhalkul minden énekszó.
Még egy kis emelkedőtől is félnek, és ijedeznek az úton. A mandulafa kivirágzik, a sáska nehezen vonszolja magát, és mit sem ér a fűszer, mert elmegy az ember örök otthonába, és az utcán körös-körül siratók járnak.
Végül elszakad az ezüstkötél, összetörik az aranypohár, a korsó eltörik a forrásnál, és a kerék belezuhan a kútba.
A por visszatér a földbe, olyan lesz, mint volt, a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta.

Préd 12,1-7.

LELKI BEFEKTETÉS

Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok. (Préd 12,1)

Hétfőn még kábán végeztem a szokásos reggeli teendőimet, majd kávéval a kezemben dolgozni mentem. A munkanapot egy új ének meghallgatásával kezdtem, melyet előző nap hallottam a templomban. Amikor vége lett, a telefonom automatikusan régi egyházi énekeket játszott, melyeket már évek óta nem hallottam. A dalok arra bátorítottak, hogy Isten hűségének sok példájára emlékezzek. Felidéztem életem néhány legszebb és legnehezebb pillanatait - a feleségemmel való kapcsolatot a korai időszaktól kezdve addig, amikor depresszióval küszködtem a főiskolán. Azt gondoltam, milyen jó, hogy fiatalon Istenhez fordultam, mert ez ma is bátorítást nyújt. És miközben Isten hűségét felidéztem, eltűnődtem: vajon eleget fektettem-e lelki életembe, hogy idős koromban is megtartson.
Mai igénk arra figyelmeztet, hogy éljük meg hitünket, mielőtt a bajok ránk törnek. Ha egész életünkben ápoljuk Istennel való kapcsolatunkat, segíthet, hogy emlékezzünk az ő hűségére a próbatételek között: rákbetegség, összetört kapcsolatok, valamely szerettünk halála. Életkorunktól függetlenül erőre van szükségünk ahhoz, hogy átjussunk a holnapon. Ha ma befektetünk Istennel való kapcsolatunk erősítésébe, bízhatunk, hogy ő túlsegít mindenen, amit a jövő tartogat számunkra.

Imádság: Urunk, erősítsd vágyakozásunkat, hogy emlékezzünk rád, és bízhassunk hűségedben egész életünkben! Ámen.

Emlékezzünk Isten életünkben megtapasztalt hűségére!
Jeremy Stuart (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓVAL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek