2017. november 7. kedd

Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot. Íme, titkot mondok nektek: nem fogunk ugyan mindnyájan elhunyni, de mindnyájan el fogunk változni. Hirtelen egy szempillantás alatt, az utolsó harsonaszóra; mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba. Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: "Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?" A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki a diadalt adja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus által! Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.

1Kor 15,50-58.

MAGVETÉS

Mert abban igaza van a mondásnak, hogy más a vető, és más az arató. (Jn 4,37)

Miss Mildred, egykori vasárnapi iskolai tanítónőm mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben. Sohasem felejtettem el tanításait és keresztény példamutatását.
Nemrégen, 25 évvel azután, hogy utoljára láttam őt, ismét felvettem vele a kapcsolatot. "Soha nem tudtam meg, hogy bárki is az egykori tanítványaim közül elraktározott valamit magában abból, amit tanítottam" - jegyezte meg, miután elmeséltem neki, hogyan szántam oda életemet Krisztusnak. "Emlékszem, ahogy a gyerekek az ablakon bámultak kifelé az órán vagy az órájukat nézegették, türelmetlenül várva az időt, amikor már kimehetnek" - tréfálkozott. "De az, hogy most veled beszélek, és tudom, legalább egy általam elvetett mag meggyökerezett, igazi jutalom számomra".
Gyakran vetjük az evangélium magvait jó cselekedeteinkkel vagy tanácsainkkal anélkül, hogy valaha is megtudnánk a végeredményt. Miss Milredhez hasonlóan eltűnődhetünk azon, vajon csak az időnket vesztegetjük-e. A vele való beszélgetés után tudatosult csak bennem igazán, hogy nem mindig tudjuk, mi származik majd a jó cselekedeteinkből. Csak hitben meg kell tennünk a következő lépést, követve Urunk példáját, és vetnünk kell a magot. Isten majd gondot visel rá.

Imádság: Urunk, adj könyörületes és hűséges szívet, hogy szavainkkal és tetteinkkel másokat szolgáljunk. Ámen.

Hogyan adhatom tovább hitemet ma?
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A VASÁRNAPI ISKOLAI TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek