2017. november 8. szerda

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

A TEHER LEVÉVE!

Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket. (Jak 5,16)

Az egyik hétfőn kora reggel egy idősebb szomszédom csengetett az ajtómon. "Fogd a Bibliádat!" - mondta. "Olvasd a Jak 5,16-ot! Ezért jöttem most hozzád!"
Nagyon elcsodálkoztam. Ez az ember egy nyugdíjas iskolaigazgató és a település egyik vezetője volt. Példamutató hívő emberként tisztelték, hetente imaórákat tartott az otthonában. Hallgattam, miközben beszélt, és felszabadult a terhei alól, majd imádkoztam érte. Nagyon megható volt ez az élmény.
Azóta a fenti igevers nagyon fontossá vált számomra. A bűn megvallása a gyengeség beismerése. Azt kívánja, hogy bízzunk egymásban. Jézus azt mondta: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mt 11,28)
A hibáink beismerése adhat némi megkönnyebbülést, egyfajta békességet, de csak Jézus nyújthatja azt a bizonyosságot, vigasztalást, erőt és gyógyulást, amire szükségünk van.

Imádság: Drága Úr Jézus, köszönjük, hogy megérted gyarlóságainkat, és hordozod terheinket. Erősíts minket, miközben másokat hallgatunk és imádkozunk értük. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket..." Ámen. (Lk 11,2-4)

Bűneim megvallásával utat nyitok Krisztus bocsánata felé.
Marie Braam (Fokváros, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDJAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek