2017. november 9. csütörtök

Azután így szólt hozzájuk Jézus: "Ki az közületek, akinek van egy barátja, és elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek; - és az így válaszolna belülről: Ne zaklass engem, az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak; nem kelhetek fel, hogy adjak neked! Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van." "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?"

Lk 11,5-13.

EGY KIS EMLÉKEZTETŐ

Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle. (Lk 11,13)

Az istentisztelet után családunk a péküzlet felé vette az irányt, és bevásároltunk a sok különböző péksüteményből. Idősebb gyermekeink kiválasztották magunknak a kedvencüket, mi pedig a feleségemmel a többiből osztoztunk a kisebbekkel. A tízórai után, ahogy elraktam a megmaradt péksüteményeket, a gyerekek megkérdezték, másnap megehetik-e azokat reggelire. "Persze, lehet - válaszoltam."
Másnap reggel meglepődve tapasztaltam, hogy habozva jöttek oda hozzám, és kérdezték, kaphatnak-e egy péksüteményt reggelire. Megkérdeztem tőlük, elfelejtették-e, mit válaszoltam nekik tegnap. Némi zavart mosollyal azt felelték: "Ó, elfelejtettem!" vagy "Ó, nem emlékszem, mit válaszoltál!" vagy "Csak biztos akartam lenni!"
Lányaimhoz hasonlóan én is gyakran megfeledkezem, Isten milyen sokféle módon hűséges volt hozzám. Örülök, hogy annyi eset után, amikor elfelejtettem, Isten mennyire szeret, ő mégis táplál, betölti szükségemet, és újra meg újra emlékeztet szeretetére és elfogadására.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, bocsásd meg, ha szem elől tévesztettük rendíthetetlen szeretetedet! Köszönjük, hogy mindig türelmes vagy hozzánk. Ámen.

Ma figyelni fogok Isten szeretetének emlékeztető jeleire.
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTELKEDNEK ISTEN SZERETETÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek