2017. november 10. péntek

Néhány görög is volt azok között, akik felmentek az ünnepre, hogy imádják az Istent. Ezek odamentek Fülöphöz, aki a galileai Bétsaidából való volt, és ezzel a kéréssel fordultak hozzá: "Uram, Jézust szeretnénk látni." Fülöp elment, és szólt Andrásnak, András és Fülöp elment, és szólt Jézusnak. Jézus így válaszolt nekik: "Eljött az óra, hogy megdicsőíttessék az Emberfia. Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt. Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya.

Jn 12,20-26.

ÁLMAIM ÚJRAGONDOLÁSA

Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (Jn 12,24)

Férjemmel 30 éve vagyunk házasok. Ahogy visszagondolok házasságunk első hónapjaira, eszembe jutnak akkori terveink, álmaink. De egy krónikus betegség miatt legtöbb reményünk elhalt. Egészségi állapotom életmódunk drasztikus megváltoztatására kényszerített minket. Nehéz napokat küzdöttünk végig, de sikerült belekapaszkodnunk egymás iránti szeretetünkbe és elkötelezettségünkbe.
Több mint 30 évbe került, mire megértettem, hogy Isten felhasználja a történetemet mások erősítésére. Amikor megtanultam beszélni harcaimról és korlátaimról, megláttam, hogyan lesz nyilvánvalóvá Isten hatalma az én erőtlenségem által. Amikor megosztom történetemet másokkal, csodálkozva idézem fel Isten irgalmának mélységét. Élettörténetem mások Istenbe vetett bizalmát is mélyítheti, és hitét erősítheti.
A 2Kor 12,9-ben Pál apostol arra emlékeztet, hogy Krisztus ereje erőtlenség által ér célhoz. Amikor a megpróbáltatásainkról beszélünk másoknak, nemcsak a problémákat szabad a középpontba helyeznünk, hanem azt is felmutathatjuk, hogyan segít át mindezeken Isten. Nehéz kihívásaink ellenére életünk áldás és bátorítás lehet mások számára.

Imádság: Atyánk, újítsd meg reményeinket! Segíts bátorítani másokat hűséges szereteted történeteivel! Ámen.

Megpróbáltatásaim felkészíthetnek arra, hogy másokat az Istenbe vetett bizalomra bátorítsak.
Dorothea Love (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT ÜNNEPLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek