2017. november 16. csütörtök

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

A CUKROS NÉNI

Legyetek egymás iránt vendégszeretők zúgolódás nélkül. (1Pt 4,9)

A gyülekezetemben mindenki örül, amikor Cindy megjelenik. Az istentisztelet előtt körbejár egy doboz különféle finomsággal. Miközben beszélget és nevetgél a helyüket kereső emberekkel, megkínálja az egész gyülekezetet borsmenta cukorkával, tejkaramellával, vagy nyalókával. Még cukormentes édességgel is készül, hogy senki se maradjon ki.
Ahogy elnézem Cindyt minden héten, elcsodálkozom, milyen egyszerű, de fontos vendégszerető szolgálatot indított el. Meglátott egy apró lehetőséget a szolgálatra, és megragadta az alkalmat. A cukorkák mellett mosolyt és bátorítást is osztogat. El sem tudok képzelni ennél hívogatóbb üdvözlést. Nincs szükség kérdésekre. Cindy egyszerűen odatartja a dobozt, és szinte azonnal összebarátkozik mindenkivel, aki besétál az ajtón. A missziónak nem kell nagynak vagy bonyolultnak lennie.
Amikor Istenben növekszünk, az Isten népe iránti szeretetünk is nő. Péter erről a szeretetről írt, amikor olvasóit arra biztatta, legyenek vendégszeretők. Péter kérte őket, hogy használják az adottságaikat a szolgálatban. Mi is felajánlhatjuk a vendégszeretet ajándékát.

Imádság: Drága Istenünk, mutasd meg, hogyan lehetünk vendégszeretők azokkal, akikkel ma találkozunk. Ámen.

Hogyan ajánlhatom ma fel a keresztény vendégszeretetet?
Tracy Crump (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNKBE LÁTOGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek