2017. november 18. szombat

Amikor beszállt Jézus a hajóba, követték őt a tanítványai. És íme, nagy vihar támadt a tengeren, úgyhogy a hajót elborították a hullámok. Ő pedig aludt. Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: "Uram, ments meg minket, elveszünk!" De ő így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" Majd felkelt, ráparancsolt a szelekre és a tengerre, és nagy csend lett. Az emberek pedig elcsodálkoztak, és ezt mondták: "Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"

Mt 8,23-27.

AZ ATYÁBAN BÍZVA

Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges. (Lk 18,27)

Egyik reggel nekem kellett iskolába vinnem a kis kilencéves öcsémet, de az autó benzintartálya majdnem üres volt. "Szerintem, még elég lesz a benzin az iskoláig. Ráadásul az ottani benzinkúton olcsóbb is a benzin" - mondta apukám. Még nem haladtunk túl messzire, amikor észrevettem, hogy a benzinszintet jelző mutató nem mozdul. Aggódni kezdtem, hogy lerobbanunk az út szélén, ha nem állok meg rögtön egy benzinkútnál. De az öcsémre néztem, és azt mondtam: "Ha apa azt mondta, hogy meg tudjuk csinálni, akkor tovább megyünk."
Mivel apukám soha nem vezetett félre bennünket, bíztam benne még akkor is, ha a körülmények másról győztek meg. Később, amikor az iskola melletti benzinkúthoz értünk, kisöcsém felkiáltott: "Megcsináltuk! Mert hittünk benne!" Látta, hogy bízom apában, és a tetteimben is felismerte a hitet.
Néha rettenetesnek tűnik egy helyzet, és azon gondolkodunk, hol van most Isten. De talán Isten éppen arra vár, hogy bízzunk benne, és úgy tegyünk, ahogy a hitünk diktálja. Bízhatunk szerető Istenünkben, aki gondoskodik rólunk, bármily lehetetlennek tűnnek is a dolgok.

Imádság: Urunk, segíts bízni benned, amikor az élet nehéz, és emlékeznünk, hogy mindig a te biztonságos kezeidben tartasz! Ámen.

Ma is Isten hűségében bízom.
Samantha Trenkamp (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESAPÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek