2017. november 19. vasárnap

Miután Jézus összehívta a tizenkettőt, erőt és hatalmat adott nekik minden ördög felett, és a betegségek gyógyítására. Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát, és gyógyítsanak. Ezt mondta nekik: "Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, két-két alsóruhátok se legyen. Amikor betértek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be titeket, amikor kimentek abból a városból, verjétek le még a port is lábatokról, bizonyítékul ellenük." Útra keltek tehát, és jártak faluról falura, hirdették az evangéliumot, és gyógyítottak mindenütt.

Lk 9,1-6.

LÁTHATATLAN AJÁNDÉKOK

Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét. (Ef 6,11)

Feleségemmel Kenyába utaztunk két hétre, hogy Kijabeban egy kórházban szolgáljunk. Csomagolás közben gondosan mérlegeltem, szükségem van-e azokra a tárgyakra, mivel a személyes és az orvosi holminknak is be kellett férnie. Elvigyem-e a magyarázatos Bibliámat, amit a szüleimtől kaptam a diplomaosztómra? Egy elektronikus változatot vigyek inkább? - haboztam. Azután ráeszméltem, hogy a majdnem 1 kilós Bibliám sokkal fontosabb, mint bármi más a csomagomban. Emlékeztem rá, hogy az elmúlt 20 évben mennyi helyre elkísért, az erő és bölcsesség forrását jelentette. Habár édesanyám már elhunyt, az ajándékának hatása messze túlhaladt azon a bizonyos 1996. májusi diplomaosztón, hogy a föld túloldalára is elérjen, és olyanokat szolgáljon, akiket anyukám nem is ismert.
Jézus arra inti tanítványait, hogy egyáltalán ne vigyenek magukkal tárgyakat. Tárgyaink egy része csak a poggyászt jelenti, de Isten szava létszükséglet, nem vita tárgya, hogy kell-e.
Sok ajándék gazdagította az életemet. A közösségünk, a gyülekezetünk, a tanítóink és a családunk ajándék számunkra. Egyszerűen az, hogy minden nap magunkkal visszük Isten szavát, és nagylelkűen adunk másoknak belőle, abban segíthet, hogy a láthatatlan ajándékok minden képzeletet felülmúljanak.

Imádság: Urunk, emlékeztess, hogy a Szentírás szavait naponta magunkkal vigyük, és másoknak is továbbadjuk. Ámen.

Milyen ajándékokat adtak mások a lelki utunkra?
Robert Boyce (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM JUTNAK RENDES EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek