2017. november 20. hétfő

Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.

2Tim 3,10-15.

VERSENYFUTÁS

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. (Zsid 12,1)

Nem rajongok a futásért, mivel nem igazán vagyok jó benne. Minden alkalommal, amikor a futópadra állok, azzal biztatom magam, hogy csak kitartás kell. Egyszer biztos teljesíteni tudom az egy mérföldet 10 percen belül.
A Biblia sokat ír a kitartásról. Pál felsorolja azokat a kihívásokat, amikkel szembesült, beleértve a bebörtönzést, a verést, sőt számos esetben a halálos veszélyt is (2Kor 11,16-33). Timóteust arra kéri, jöjjön a segítségére, mert mindenki elhagyta őt. A szenvedések ellenére Pál biztató szavakkal szólítja meg Timóteust (2Tim 4,9-16).
Nem minden keresztény szembesül olyan megpróbáltatásokkal, mint az apostolok. De a mi életünk is tele van kihívásokkal. Isten kegyelmével mi is ellen tudunk állni a kísértésekben azzal az erővel, amit Jézustól kaptunk. Krisztusért tartunk ki. Amikor elárasztanak a bajok, akkor emlékezzünk Jézusra, aki a kereszten szenvedett a bűneinkért. Azután sikerülhet túltenni magunkat a problémákon, és folytathatjuk a versenyfutást.

Imádság: Drága Istenünk, segíts az örök élet jutalmára tekinteni, amit Jézus Krisztus által nyerhetünk el. Így kitarthatunk, és legyőzhetjük a bajokat. Ámen.

Krisztus ad erőt az akadályokon túljutni.
Megan Nagle (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek