2017. november 22. szerda

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

ISTENNEL TÖLTÖTT IDŐ

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző, és tökéletes. (Róm 12,2)

Néhány éve a nővéremtől egy olyan Bibliát kaptam karácsonyra, ami minden napra kijelölt egy olvasandó válogatást. Eleinte olyan izgatott voltam, hogy meg kellett fékeznem magam, hogy ne olvassak előre. Két vagy három hétig olvastam a napi igeszakaszt, aztán egy nap nagyon elfoglalt voltam, és úgy gondoltam, nem baj, ha kihagyok egy napot. Az egy napból egy hét lett, aztán az egy hétből egy hónap, és az egy hónapból két hónap. Végül teljesen feladtam. Úgy lemaradtam az igeszakaszokkal, hogy egyszerűen abbahagytam a bibliaolvasást.
Hamarosan rájöttem, hogy kevésbé figyeltem Isten jelenlétére az életemben. A bibliaolvasás érzékennyé tett, hogy észrevegyem Isten akaratát. Nemrég újra elkezdtem a kijelölt szakaszok olvasását. Fokozatosan kezdek újra Istenre hangolódni. Többet imádkozom, és sokkal boldogabb és megelégedettebb vagyok, mint amikor távol voltam Isten igéjétől.
Még ha túl elfoglaltak vagyunk is, fontos, hogy imádkozzunk és Istenre figyeljünk, mert így engedjük, hogy ő átsegítsen minket a nehéz és sűrű időszakon. Az imádság, szolgálat és dicsőítés napi gyakorlata Isten közelében tart minket.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy minden nap rád tudjunk figyelni! Ha elbukunk, adj bátorságot újrakezdeni! Ámen.

Hogyan figyelhetek Istenre minden nap?
Lucas Wenger (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MOST KEZDIK NAPONTA OLVASNI A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek