2017. november 24. péntek

Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

A LEGNAGYOBB PARANCSOLAT

Szeresd felebarátodat, mint magadat. (Mt 22,39)

2015 novemberében az egyetemi futballcsapatunk hatalmas vereséget szenvedett a szezonvégi döntőben. Legyőzöttnek és kedvetlennek éreztük magunkat. Amikor visszaértünk a hotelhez, több tévécsatorna is beszámolt a párizsi terroristatámadásról, és szörnyű képeket mutattak. Nagy lecke volt ez számomra, hogy mi az igazán fontos az életben.
A következő napokban arról beszéltek az emberek, hogy ne engedjenek be az USA-ba szíriai menekülteket. Ahogy édesanyámmal beszélgettem azon az estén, azt mondta, hogyha szeretném követni Jézus tanítását, meg kell tanulnom szeretni az embereket, ami néha nem könnyű. Kinyitotta a Bibliáját a Mt 22-nél, és ezeket a szavakat olvasta: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből." Ez az első és nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: "Szeresd felebarátodat, mint magadat".
Az igeszakasz azonban nem pontosítja, kik a felebarátaink. Ha igazán követni akarjuk Jézus tanítását, bármilyen nehéz is, nem fordíthatunk hátat a szíriai háború szörnyűségei vagy bármilyen más konfliktus elől menekülőknek.

Imádság: Istenünk, adj nekünk bátorságot, hogy tegyünk a békéért, és könyörülettel forduljunk mindenki felé! Ámen.

Isten szeretete azt jelenti, hogy sosem fordítunk hátat a szükségben lévőknek.
Alex Heck (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BIZTONSÁGOT KERESVE ELHAGYJÁK A HAZÁJUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek