2017. november 28. kedd

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

ISTEN JÓ

A szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység. (Ef 3,17-18)

Több mint 30 évvel ezelőtt találkoztam egy asszonnyal, aki nagy hatással volt lelki életemre. Okos volt és vonzó, szépen beszélt, két gyermek édesanyja, egy karrierista nő és mellrákos. Ennek ellenére boldog volt, ami sokszor meghökkentett.
Amikor találkoztunk, mindig nagyon sok mindenről beszélgettünk, melyet mindig ezzel a megállapítással zárt: "Isten jó!" Egyszer, amikor a rák, ami végül is elvette az életét, kiújult nála, újra megismételte: "Isten jó!" Emlékszem, hogy bensőmben felsikoltottam: "Hogy mondhatsz ilyet? Van két kisgyermeked meg egy szerető férjed, akiknek nagy szükségük van rád!" De csak mosolyogva bólogattam.
A barátnőm bizonyságtétele és állítása, miszerint "Isten jó", mindig arra emlékeztet, hogy szerető Teremtőnk velünk együtt szenved, amikor életünkben nehéz idők következnek. Ő szeret minket, megvigasztal, velünk együtt sír, és karjaiban tart a legsötétebb pillanatokban. Istenünk a jóság és a kegyelem Istene, aki velünk tart életutunkon. A Krisztusba vetett hitünk végső ajándéka pedig az örök élet ígérete. Reménységgel valóban kimondhatjuk: "Isten jó!"

Imádság: Könyörülő és szerető Istenünk, köszönjük neked, hogy velünk vagy életutunkon. Ámen.

Hogyan tapasztalom meg Isten jóságát az életemben?
Margaret Irick Axson (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MELLRÁKBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 November
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek