2017. december 2. szombat

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

ISTEN VIGASZTALÁSA

Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is. (2Kor 1,5)

Banglades fővárosában, Dakkában tartózkodtam, amikor 2013 áprilisában összedőlt a Rana Plaza, és több mint 1.100 ember meghalt, többségében nők. Nem szívesen, de végül úgy döntöttem, nem veszek részt a keresésben és mentésben, mert tudtam, hogy csak hátráltatnám a folyamatot. De nagyon nehéz volt elfogadni, hogy éppen azokon az embereken nem tudok segíteni, akikhez családommal szolgálni jöttünk.
Miközben a következő napokban egyre nőtt a halálos áldozatok száma, mi más keresztényekkel együtt a kórházakat jártuk, és imádkoztunk a sérültekkel és a szenvedőkkel. Ebben a nehéz időszakban a fent idézett igevers járt a fejemben, és ez a szörnyű tragédia segített, hogy jobban megértsem az Úr Jézus szenvedéseit. Ha ilyen fájdalmat tudok érezni azok iránt, akiket bár szeretek, de alig ismerek, mennyivel inkább szeret minket Isten, aki tökéletesen ismer minket, és Krisztust adta, hogy megmentsen bennünket. Könnyekre fakadtam, amikor arra gondoltam, Isten hogyan vigasztal minket, amikor szomorúak vagyunk. Ő megérti a veszteség felett érzett fájdalmunkat, és a bánatunkban is az ő békességét kínálja. Ő azt akarja, hogy az ő vigasztalása rajtunk keresztül áradjon másokra is.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy megvigasztalsz minket a szomorúságban. Segíts, hogy mi is tudjunk vigasztalni! Ámen.

Isten vigasztalásában bízom, így vigasztalok másokat.
David Powell (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A BANGLADESI EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek