2017. december 4. hétfő

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt.

1Thessz 5,12-15.

EGYSZERŰEN JÓT TENNI

Ti pedig, testvéreim, ne fáradjatok bele a jó cselekvésébe. (2Thessz 3,13)

A barátnőmmel szemetet szedtünk egy parki sétányon. Összegyűjtöttük az eldobált kávéspoharakat, hamburgeres papírokat, sült krumplis zacskókat. Amikor pedig észrevettük, hogy két munkás épp üríti a közeli szemetes kukákat, megkérdeztük, hogy rátehetjük-e zsákunkat a teherautójukon lévő kupac tetejére. "Persze, nyugodtan dobják rá." - válaszolták. Fel is dobtuk a kis fehér zacskót, a hatalmas, zöld zsákok tetejére, és nagyon büszkék voltunk magunkra azért, amit tettünk.
Még aznap este, ugyanarra mentem autóval, ahol a szemetet felraktuk. Az út közepén feküdt a zsákunk! Leesett a teherautóról, és a szemét szétszóródott az úton. Odalett a jócselekedetünk.
Gyakran úgy tűnik, a jócselekedeteink balul sülnek el. Amikor megtartom az ajtót egy idős embernek, ő pedig rám förmed, hogy ki tudja ő nyitni magának. Vagy amikor fékezek, hogy valaki be tudjon a sávomba sorolni, és koccanás a vége. Ilyenkor legszívesebben feltartanám a kezem, hogy feladom. De emlékeztetnem kell magamat, hogy a cél a jó cselekvése. Ha értelmetlennek is tűnik, amit teszünk, Istent szolgáljuk azzal, ha törődünk másokkal, és az ilyen szolgálat áldás.

Imádság: Urunk, add, hogy a te kezed és lábad lehessünk, amikor válaszul szeretetedre, jót akarunk tenni. Ámen.

Ma is tehetek valami kicsit Isten szolgálatában.
K. Anne Smith (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZEMÉTSZÁLLÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 December
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek