2017. december 8. péntek

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek.
Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért.
Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!
Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá!
Mert megjelenik az ÚR dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. - Az ÚR maga mondja ezt.

Ézs 40,1-5.

HAMAROSAN

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek. Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át! (Ézs 40,1.3)

Számomra nagyon nehéz dolog türelmesen várni valamire. Emlékszem, egy napon gyerekkoromban mennyi vágyakozással telve néztem ki az ablakon, figyelve, mikor érkeznek meg az unokatestvéreim. Leveleztünk és képeket küldtünk egymásnak, de személyesen még sosem találkoztunk. Órákon át feszülten figyeltem az ablakomból ezt kérdezgetve: "Mikor fognak megérkezni?" "Hamarosan" - válaszolt édesanyám vagy húszszor. A hosszú várakozás ellenére megtartottam a reményt, hogy jönnek. Biztos voltam abban, hogy megérkeznek, ahogy ígérték, azonban késtek, de így sem csalódtam.
A mai igében Isten Ézsaiás által vigasztalja az embereket, hogy tudják, semmi sem akadályozhatja a megváltásukat. Fájdalmaik és kétségeik között Isten fenntartotta a reményt. Azonban nekik is türelmesnek kellett lenniük, miközben sóvárogva várták Isten eljövetelét.
Isten megígérte, hogy a megváltás eljön Jeruzsálembe. Kitartunk ebben a reményben, és nem csalódunk. Az advent ünnepe arra emlékeztet minket, Isten valóban elküldte nekünk a Megváltót.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy Fiad által reményt adsz. Készítsd szívünket az adventi időszakban! Ámen.

Sóvárogva várjuk Jézusnak, a Messiásnak jövetelét.
Mike Medeiros (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK REMÉNYRE VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 December
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek