2017. december 25. hétfő

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes."

Mt 5,43-48.

KARÁCSONY NAPJA

Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Mt 5,9)

Közvetlenül a karácsonyi ünnepi istentisztelet előtt megszólalt a telefonom. Mivel nem ismertem fel a számot, nem válaszoltam. Csupán egy üzenetet küldtem a hívónak, amelyben rákérdeztem, hogy kicsoda.
Néhány perc múlva kaptam egy válaszüzenetet a hívótól, akiről kiderült, hogy az egyik munkatársam. A sértő hangnem miatt úgy ítéltem meg, hogy biztos dühös rám. Szomorúság, harag és csalódottság töltötte el szívemet. Gyors dühös választ akartam küldeni, de eszembe jutott, hogy karácsony este van.
Karácsony Krisztusról szól, aki maga a szeretet. Azért jött a földre, hogy békességet és szeretetet hozzon minden ember számára: a kedves és kellemetlen, a jó és a rossz embernek is. Megkérdeztem magamtól: "Hogyan lehetek dühös valakire karácsony éjszakáján?"
Amikor erőért és türelemért imádkoztam, és azért, hogy képes legyek megbocsátani munkatársamnak, ahogy Jézus megbocsátott nekem, Isten a szomorúságomat, a haragomat és a csalódottságomat békességre és örömre fordította. Azon a napon megértettem a karácsony igazi jelentését. Nem csak annyi, hogy egy parti erejéig megbocsátunk valakinek, hanem életünkkel hirdetjük Jézus Krisztus szeretetét és szelídségét.

Imádság: Urunk, adj türelmet, amikor bántás ér, és segíts megbocsátanunk mindenkinek. Ámen.

Kinek fogok szeretetet, békességet és örömet közvetíteni ma?
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK BÉKESSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek