2017. december 28. csütörtök

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

A KARÁCSONY NEM ÉRT VÉGET

Az angyal ezt mondta: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz. (Lk 2,10)

Éppen elfogyasztottuk családi körben az ünnepi vacsorát és megajándékoztuk egymást, a rokonaink pedig hazafelé készültek. "Nos, azt hiszem, újabb évre véget ért a karácsony" - sóhajtott fel a férjem, miközben letelepedett a kedvenc székébe. "Ne olyan hevesen!" - nevettem. Bátorítottam a családunkat, hogy ezt az ünnepet a szívünkben az év hátralévő részében is megőrizzük. Krisztus alázatos világra jöttének a tényleges, fizikai ünneplése december 25-e után hamarosan eltűnik az életünkből. A betlehemi jeleneteket lebontják; a díszeket elpakolják, és a menetrendek a rendszeres rutint folytatják - de az ünneplésnek nem kell, hogy vége legyen.
Krisztus példáját követve személyiségünkkel, magatartásunkkal és beszélgetéseinkkel igazolhatjuk, hogy Krisztus Lelke tovább él bennünk. Személyiségünk állandó lángként melegítheti a hideg szíveket. Beszélgetéseink kedvesek és odafigyelőek lehetnek. Magatartásunk megmutathatja egy fájdalmas világnak az év 365 napján, hogy élő, reményteli várakozásunk van Urunkban és Megváltónkban.

Imádság: Drága Édesatyánk, segíts megtapasztalni téged életünk minden napján, nemcsak karácsonykor. Ámen.

Megünnepelhetem Krisztus jelenlétét az év minden napján.
Wilma Rose Vernich (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KARÁCSONYKOR ELUTAZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 December
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek