2017. december 31. vasárnap

Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte. Így lett este, és lett reggel: első nap. Azután ezt mondta Isten: Legyen boltozat a vizek között, hogy elválassza egymástól a vizeket. Megalkotta tehát Isten a boltozatot, és elválasztotta a boltozat alatt levő vizeket a boltozat felett levő vizektől. És úgy történt. Azután elnevezte Isten a boltozatot égnek. Így lett este, és lett reggel: második nap. Azután ezt mondta Isten: Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a száraz. És úgy történt. Azután elnevezte Isten a szárazat földnek, az összegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte. És látta Isten, hogy ez jó. Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füvet, amely magvakat hoz, gyümölcsfát, amely fajtájának megfelelő gyümölcsöt terem, amelyben magva lesz a földön. És úgy történt. Hajtott tehát a föld növényeket: füvet, amely fajtájának megfelelő magvakat hoz, és gyümölcstermő fát, amelynek ugyancsak fajtájának megfelelő magva van. És látta Isten, hogy ez jó. Így lett este, és lett reggel: harmadik nap. Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek. Legyenek ezek világító testek az égbolton, hogy világítsanak a földre. És úgy történt. Megalkotta Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka; meg a csillagokat. Az égboltra helyezte őket Isten, hogy világítsanak a földre, és uralkodjanak nappal meg éjszaka, és elválasszák a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy ez jó. Így lett este, és lett reggel: negyedik nap.
Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt. És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön! Így lett este, és lett reggel: ötödik nap. Azután ezt mondta Isten: Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat. És úgy történt. Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó.
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,4-31.

GYÖNYÖRŰ VIRÁGOK

Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek... hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt. (1Pt 3,3-4)

A mai idézet a korabeli keresztényeknek íródott, de úgy gondolom, hogy ma is sokan azonosulni tudnak vele, különösen, ha kevés az önbizalmuk. Tizenhat évesen én sem vagyok kivétel.
A gyülekezet az egyik hely, ahol érzem, szükség van rám. Az óvodás - és kisiskolás csoport segédtanítója vagyok. Csodálatos érzés, amikor körülvesznek a gyerekek, mert ők mindenkit tárt karokkal, csillogó, boldog tekintettel elfogadnak.
Egyik vasárnap délelőtt kimentünk a szabadba, hogy megnézzük Isten teremtett világának szépségét. A gyerekek észrevették a magas fákat, a ragyogó kék eget és még a szöcskét is. A tanító felemelt egy élénk rózsaszín virágot, és ezt mondta: "Látjátok ezt a virágot? Azért ilyen gyönyörű, mert Isten alkotta. Nem kell igazgatnia a frizuráját, sminkelnie, vagy drága ruhába öltöznie, mert már önmagában, így ahogy van, gyönyörű. Ez érvényes az egész világra.
Úgy éreztem, Isten akarta, hogy ott legyek, és halljam ezt a leckét. Ha minden jó, amit Isten teremtett, akkor ez azt jelenti, hogy mi is gyönyörűek vagyunk? Csakúgy, mint a virágnak, nekünk sem szükséges gyönyörűvé válnunk; már azok vagyunk, kívül-belül. Isten azért szeret, akik valójában vagyunk.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy mindnyájunkban látod a szépséget. Segíts szeretni téged, magunkat és egymást is, ahogy te szeretsz minket! Ámen.

Istennek minden teremtménye gyönyörű.
Azuka Chukwudebe (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNBIZALOMHIÁNNYAL KÜZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 December
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek