2018. január 2. kedd

Mária pedig, amint odaért, ahol Jézus volt, meglátta őt, leborult a lába elé, és így szólt hozzá: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem." Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, megrendült lelkében és háborgott, és megkérdezte: "Hova helyeztétek őt?" Azt felelték: "Uram, jöjj és lásd meg!" Jézus könnyekre fakadt. A zsidók ezt mondták: "Íme, mennyire szerette!" Közülük néhányan pedig így szóltak: "Ő, aki a vak szemét megnyitotta, nem tudta volna megtenni, hogy ez ne haljon meg?"

Jn 11,32-37.

JÉZUS KÖNNYEKRE FAKADT

Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében, és megrendült. Megkérdezte: Hova helyeztétek őt? Azt felelték: Uram, jöjj és lásd meg! Jézus könnyekre fakadt. (Jn 11,33-35)

A telefonhívás egy szokásos délelőtt közepén érkezett. A hívó szinte összefüggéstelenül, fájdalomtól elcsukló hangon mondta: "Ricky meghalt!"
Ricky az unokaöcsém volt. Egy szokatlan baleset történt, és egy fiatalember, akit annyira szerettek, és aki önzetlenül szeretett, most elment. Hátrahagyta feleségét, mostohafiait, unokáit, édesanyját, testvéreit, nagynénit, nagybácsit, és barátokat. Igyekeztem megérteni, megpróbáltam legalább egy vigasztaló szót találni az édesanya számára. Kerestem a vigasz szavait azoknak, akik szenvedtek a bánattól, és magamnak is.
A Lázárról szóló szakaszban (Jn 11) találtam meg a megfelelő igéket: "Jézus könnyekre fakadt". Három szó az egész, de elég arra, hogy emlékeztessen, Isten velünk együtt szomorkodik. Nem kérdeztem a "miért"-et Ricky haláláról, nem volt szükség válaszokra. Csak együtt kellett sírnom a sírókkal. A lelkész beszéde Ricky temetésén erőteljes volt. Emlékeztetett arra, amiként Lázár esetében is történt, Jézus reményt ad a reménytelennek tűnő helyzetekben is. Az örök élet ígérete erőt ad az örömre még a szomorúság idején is.

Imádság: Istenünk, segíts vigasztalnunk a bánatos szívűeket, együtt sírni a sírókkal és örülni az örülőkkel! Ámen.

Isten mindig reményt és megnyugvást tud adni.
Jean Bonin (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDTAGJUKAT GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek