2018. január 6. szombat

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!"

Jel 21,1-5.

MI ÚJSÁG?

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. (JSir 3,22-23)

Amikor a barátaim korábban azt kérdezték tőlem, hogy mi újság, nem tudtam, mit válaszoljak. Azt gondoltam, vajon mi is történik velem, ami újdonságnak számít, mit is mondhatnék el nekik?
Egyszer azután Isten egy új ötletet adott arra, hogyan feleljek erre a kérdésre. Most már, amikor megkérdezik, mi újság, azt mondom: Tudod, minden teljesen új. Ezt azért mondom, mert ma egy új nap van, amely soha nem fog megismétlődni. És a mai napon minden új. Ma új ismeretem lesz Istenről, új találkozások, hogy megosszam másokkal Krisztus szeretetét, új szolgálati lehetőségek és új áldások.
Isten minden nap új lehetőséget ad, hogy megújítsuk kapcsolatunkat a felebarátainkkal. Mi az új? Minden, mert minden nap valami újat hoz elő, és esélyt ad, hogy megtapasztaljuk, és új módon osszuk meg másokkal Isten szeretetét.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy új napot adtál, melyen valami újat élhetünk át. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek... Ámen." (Mt 6,9-13)

Hogyan tehetek ma valami újat Istenért és embertársaimért?
Stanislav Ossipov (Tallinn, Észtország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ KAPCSOLATRA VÁGYNAK ISTENNEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek