2018. január 8. hétfő

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

ÚJ ÉLET

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Négy évvel ezelőtt egy újonnan kialakított lakónegyedbe költöztem. Minden ház elé egy juharfát ültettek. Egyszer csak észrevettem, hogy a házam előtt álló fát megtámadták a rovarok. Azután egy szélvihar nyomán a fa törzse eltört a rovarok rágta helyen. Eltakarítottam az ágakat, a fatörzset pedig visszavágtam a talajszintig.
Néhány hét múlva észrevettem egy a csonkból kibúvó friss, zöld hajtást. Mire az ősz megérkezett, a hajtás már több mint egy méter magasra nőtt. Mára ennek a fának csodálatos lombkoronája van, és legalább hat méter magas.
Az életünk néha helyrehozhatatlanul összetöröttnek tűnhet. A problémák letarolhatnak mindent, és reménytelenségbe taszíthatnak. De van Istenünk, aki szeret minket összetöretettségünkben. Isten kegyelme eltakaríthatja a romokat az életünkből, és segít, hogy még az előző állapotunknál is jobbá növekedhessünk. Ez időbe telik, de bízhatunk abban, hogy Isten segít erőssé és gyönyörűvé formálni életünket.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük, hogy meggyógyítod életünk sebeit. Bocsáss meg nekünk, és formálj olyanná, amilyennek látni szeretnél! Ámen.

Amikor minden elveszettnek látszik, Isten segíthet újjáépíteni az életemet.
Lyle Weldon (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÖSSZETÖRETVE ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek