2018. január 14. vasárnap

Amikor befejezte Jézus ezeket a beszédeket, elhagyta Galileát, és elment Júdeának a Jordánon túli vidékére. Nagy sokaság követte, és ott meggyógyította őket. Ekkor farizeusok mentek oda hozzá, hogy kísértsék, és megkérdezték tőle: "Szabad-e az embernek bármilyen okból elbocsátania a feleségét?" Ő így válaszolt: "Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket?" Majd így folytatta: "Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza." Erre azt mondták neki: "Akkor miért rendelte el Mózes, hogy aki elbocsátja a feleségét, adjon válólevelet neki?" Jézus így válaszolt nekik: "Mózes szívetek keménysége miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de ez kezdettől fogva nem így volt. Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő."

Mt 19,1-9.

AZ IMA EREJE

Higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. (Mk 11,24)

2006 januárjában a házasságom komoly válságba került. Noha szerettük egymást a feleségemmel, mégsem tudtunk úrrá lenni a gondjainkon, és napjainkat az állandó viták, vádaskodások, sértődöttségek töltötték be. Amikor láttam a kedvesemet sírni, a szívem szakadt meg, és dühöt éreztem amiatt, hogy ide jutottunk. Sajnáltam a két kisgyermekemet, hogy a békés otthon helyett ilyen csatatéren kell élniük. Ezért egy napon összecsomagoltam a holmimat, és elköltöztem otthonról. Úgy hittem, hogy jót cselekszem ezzel. Bátyám szerint a problémáink egy részét az okozta, hogy négyen mindössze 27 nm-en éltünk. Mindnyájunknak rettenetes volt a különlét. 2006 karácsonyán ott álltam a lakásunk előtt a hóesésben, néztem az ablakból kiszűrődő fényeket, és csak sírtam. Felkocsikáztam a Budapestet körülölelő hegyekbe, és egy elhagyott helyen térdre esve könyörögtem: Istenem, vezess engem vissza a családomhoz!
2007 februárban újrakezdtük és októberben Isten megajándékozott minket egy 74 nm es lakással! Azóta boldog házasságban élünk. Vannak gondjaink, de megoldjuk őket! Nem tudom szavakba önteni azt a hálát, amit Isten iránt érzek.
Tudom, hogy Istennek semmi sem lehetetlen, és a rövid, de hittel kimondott imakérés többet ér ezer hit nélküli szónál.

Imádság: . Istenünk, kérünk, őrizd a családok egységét, és adj valóságos megoldásokat a problémáikra. Ámen

Mit tehetek ma apaként és férjként a családomért?
Tordai József (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ HELYZETBEN ÉLŐ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek