2018. január 16. kedd

Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket? Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, de nem tudtok célt érni, harcoltok és viszálykodtok. Mégsem kapjátok meg azért, mert nem kéritek. Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni. Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés az Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik az Istennek. Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás ok nélkül mondja: "Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik?" De még nagyobb kegyelmet is ad, ezért mondja: "Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja". Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. Gyötrődjetek, gyászoljatok és sírjatok, nevetésetek forduljon gyászra, örömötök szomorúságra. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket.

Jak 4,1-10.

A HIÁNYZÓ DARAB

Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek! (Zsolt 4,9)

Anyukám nagyon szereti a kirakós játékot. Mindig a széleivel kezdi, és úgy halad befelé. Lassan a pici darabok káoszából rendet teremt. A folyamat kicsit nehéz, de annál örömtelibb. Nem mindig úgy illeszkednek egymáshoz a darabok, ahogyan gondolja, így van, amit ki sem tud rakni egy-egy fontos darab hiányában.
Az élet is kelthet olyan érzést bennünk, mint a hiányos kirakó, amikor elfelejtünk bízni Istenben. Próbáljuk az életünket különféle darabokból összerakni: tanulás, pénz, tárgyak. És épp akkor, amikor kezdenek összeállni a dolgok, akkor tör ránk a csalódottság érzése. A probléma az, hogy hiányzik a darab, ami az egész képet összefogja - Isten. Ha Istenhez jövünk alázatos bűnbánatban, az ő megbocsátásának és szeretetének kegyelmében részesülünk.
Isten követése a szolgálatban nem mindig könnyű, de békés bizonyossággal jár. Isten irányítani fogja lépéseinket, és jóra fordítja a legszörnyűbb helyzeteket is. Ő rendet és békét teremt az élet kicsiny darabjainak zűrzavarából.

Imádság: Istenünk, köszönjük ígéretedet, hogy megóvsz a gonosztól. Hadd vezesse szereteted és irgalmad a tetteinket, hogy megismerhessük békességedet minden nap! Ámen.

Isten azt akarja, hogy igazi békességben éljek.
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ISTEN BÉKÉJÉT ELNYERHESSÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek