2018. január 19. péntek

Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. "Az ő lábai alá vetett mindent", és őt tette mindenek felett való fővé az egyházban, amely az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben.

Ef 1,15-23.

ELÁRASZT A FÉNY

Világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között. (Ef 1,18)

Az esős napokon általában lassú, álmatag hangulatba kerülök. Igazából élvezem ezeket a napokat, de néha szomorú is vagyok, pedig nincs különösebb okom bánkódni. Azután ha kikandikál a nap a felhők közül, hirtelen újból vidámság és melegség önt el. A nap fénye szó szerint megváltoztatja a hangulatomat. A Biblia egyik új angol fordítása (The New Living Translation) szerint az Ef 1,18 kezdete így szól: "azért imádkozok, hogy a szíveteket elárassza a fény".
Ha a szívünket elárasztja Isten fénye a Szentíráson keresztül, akkor érezhetjük azt a melegséget és békét, amit Isten nekünk kínál. Isten szeret minket és gondoskodik rólunk életünk minden napján. Csak úgy, mint ahogy a nap fénye átváltoztatta a kedvemet borongósról vidámra, úgy tudja Isten igéje elménkben és szívünkben a vészjósló és bizonytalan állapotot békévé formálni. Nem számít, mit hoz a nap, Isten fénye beragyogja életünket.

Imádság: Istenünk, világosítsd meg elménket és szívünket szavaiddal, hogy életünkre nézve jobban érthessünk téged és szent akaratodat. Ámen.

Még a borús napokon is ragyog Isten szeretete.
Margie J. Harding (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZENVEDNEK A ROSSZ IDŐJÁRÁSTÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek