2018. január 20. szombat

Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk. Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.

ApCsel 2,41-42.

A VÖRÖSBEGY FÉSZKE

Együtt nyerjünk vigasztalást nálatok egymás hite által. (Róm 1,12)

Pamela a templom ajtajában várt, és ragyogó arccal mutatta a cipős dobozt a kezében. Száraz fűvel, mohával és papír fecnikkel töltötte meg a dobozt. "Készítettem egy fészket" - mondta. "Egy vörösbegy fog benne lakni!"
Hogyan magyarázhatnám el egy reménnyel teli kisgyereknek, hogy a vörösbegy általában maga építi a fészkét, és jobban szereti a kerek alakút? Ahogy ezen az élményen gondolkodtam, egy másik fontos igazságra jöttem rá. Pamela minden fontos anyagot felajánlott a fészekhez, de magát a fészket a madárnak kellett megépítenie. Csak úgy, mint ahogy Pamela megépítette a fészket a vörösbegynek, azon kaphatjuk magunkat, hogy mi akarjuk más emberek hitét felépíteni. Elfelejtjük, hogy keresztény megtapasztalásaink egyediek, hisz minden élmény csak köztünk és az Úr között zajlik. Életünket a közösség köti össze, és ugyanúgy a hit és a szeretet alapanyaga építi fel. A mai ige arra emlékeztet, hogy osszuk meg hitünket és Krisztus szeretetét egymással, miközben személyes kapcsolatunkat építjük Istennel.

Imádság: Drága Atyánk, azért adtad Krisztusban való életünket, hogy örömünkre legyen, és megosszuk másokkal. Segíts támogatnunk egymást, és egyre szorosabbra fűzni a kapcsolatot veled! Ámen.

Hogyan építem a kapcsolatomat Krisztussal?
Colin D. Harbach (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek