2018. január 26. péntek

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

BIZTONSÁGOS HAJÓZÁS

Istennek minden szava színigaz, pajzsa ő a hozzá menekülőknek. (Péld 30,5)

Pár órával az indulást követően minden egyes sétahajónak jelentenie kell, hogy minden utasa részt vett a fedélzeten bemutatott mentési gyakorlaton. Ilyenkor a legénység megmutatja a mentőcsónakok pontos helyét, hol találhatóak a mentőmellények, és hogyan kell őket helyesen felvenni. Ezek az ismeretek életmentőnek bizonyulhatnak veszély esetén.
Az évek során megismertem egyéb életmentő eszközöket is, melyek segítségével fennmaradhatok életem krízishelyzeteiben. Ez pedig hittestvéreim közössége, a gyülekezet, a család és a barátok, akik felemelnek imáikban, amikor úgy érzem, hogy fuldoklom a bajban. Egy kis közösség bizalmát élvezem, akik tanácsot adnak és megmutatják a helyes útirányt. (Péld 27,9) A kétségbeesés időszakában, amikor az aggódás és a levertség ködében hitemet vesztem, egyetlen mentőmellény sem illik rám jobban, és nem jelent nagyobb biztonságot, mint Isten örökkévaló és feltétel nélküli igéje. Igéje megőriz az elmerüléstől. Örvendezhetek a Biblia életmentő erejében és a benne rejlő bölcsességben, abban a tudatban, hogy felkészültem.

Imádság: Drága Istenünk, emelj fel bennünket igéddel! Segíts elérnünk másokat az imádság erejével és szolgáló szeretetünkkel! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod..." Ámen.

Mely igeversek életmentők számomra?
Heidi Gaul (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJÓN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek