2018. január 27. szombat

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű."

Mt 11,28-30.

SZÁLKA

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Egyik reggel hüvelykujjamban felfedeztem egy szálkát. Eleinte nem zavart a dolog. Egy öt perces művelet és a probléma meg is van oldva. Este el is kezdtem a műveletet, de nem tudtam kihúzni a szálkát. Másnap, majd a rákövetkező napon is eredménytelenül próbálkoztam. Kudarcaimat követően tájékozódtam az interneten. Mások hasonló tapasztalatait olvasva nagyon sok új és érdekes módszert ismertem meg a szálka eltávolítására, a méz használatától egészen a banánhéjig. Nálam egyik sem vált be. A harmadik reggel, mikor az ujjaim elkezdtek dagadni és zsibbadni, végül úgy döntöttem, hogy orvoshoz megyek.
Pár órával később már a műtőasztalon feküdtem, készen arra, hogy egy tapasztalt sebész megszabadítson a fájdalmas szálkámtól. Imádkozni kezdtem és eltűnődtem, hogy milyen mélyen benne van a természetünkben, hogy mindent egyedül, segítség nélkül megoldjunk. De a helyzet még ettől is rosszabb, ha a lelki fájdalmakról beszélünk, mert néha annyira belefáradunk, mikor a saját erőnkből szeretnénk megszabadulni bizonyos lelki tüskéktől, hogy fel is adjuk a további próbálkozást.
A lelki problémáinkat nem tudjuk egyedül megoldani. Legyőzve önteltségünket, az Úrnak átadva terheinket, megnyugvást találunk. Teremtőnkhöz közelebb kerülve fájdalmunk enyhül.

Imádság: Urunk, szabadíts meg bűneink szálkáitól, hogy egészségesek lehessünk testben és lélekben egyaránt. Ámen.

Milyen szálka vonja el figyelmemet ma Jézusról?
Stanislav Prokhorov (Szamara, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK A SEBÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Január
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek