2018. január 28. vasárnap

Íme, az ÚRé, Istenedé az ég és az egeknek egei, a föld és minden rajta levő. Mégis csak a te atyáidat kedvelte meg az ÚR, őket szerette, és az ő utódaikat, titeket választott ki valamennyi nép közül. Így van ez ma is. Metéljétek azért körül a szíveteket, és ne legyetek többé kemény nyakúak! Mert Istenetek, az ÚR, istenek Istene és uraknak Ura. Ő a nagy, erős és félelmes Isten, aki nem személyválogató, és akit nem lehet megvesztegetni. Igazságot szolgáltat az árvának és az özvegynek, szereti a jövevényt, kenyeret és ruhát ad neki. Szeressétek a jövevényt, mert ti is jövevények voltatok Egyiptom földjén! Az URat, a te Istenedet féld, őt szolgáld, hozzá ragaszkodj, és az ő nevére esküdj! Őt dicsérje éneked, mert ő a te Istened, aki azokat a nagy és félelmes dolgokat tette veled, amelyeket saját szemeddel láttál. Atyáid hetvenen voltak, amikor Egyiptomba mentek, most pedig úgy megszaporított téged Istened, az ÚR, amennyi az égen a csillag.

5Móz 10,14-22.

KEMÉNYNYAKÚ EMBEREK

Metéljétek azért körül a szíveteket, és ne legyetek többé keménynyakúak! (5Móz 10,16)

"Keménynyakú". Elmosolyodom az engedetlen és makacs zsidó népen, mert egy kedvencként tartott borjúnak köszönhetően nagyon is jól ismerem, mit is jelent ez valójában. Fiatal leányként egy tejtermelő farmon nevelkedtem, és a kis borjak voltak a játszótársaim. Kifejezetten oda voltam a gyönyörű barna Jersey bocikért, melyek úgy néztek ki, mint a szarvasok.
Egy nap elhatároztam, hogy kötőféket teszek a kedvencemre, Gingerre, hogy körbevezessem a farmon, és talán elvigyem a kiállításra. A kötőfék szíját könnyedén át tudtam vetni a nyakán, de mikor meghúztam, meg sem mozdult. Minél jobban próbáltam húzni, annál erősebben vetette meg a lábait, és megfeszítette a nyakát. Pár perces huzavonát követően mindketten elfáradtunk, és leültünk a földre. Ellenállása azt jelentette, hogy itt kell maradnia a legelőn, és én nem tudom elvinni a kiállításra.
Néha magamat is ilyennek látom, megvetett lábú, keménynyakúnak, aki ellenáll Isten vezetésének, és kihagy egy gyümölcsöző kapcsolatot. De Isten türelmesebb velem, mint én voltam Gingerrel. Hálás vagyok, hogy Isten soha sem adja fel, az olyan keménynyakú esetén sem, amilyen én vagyok.

Imádság: Istenünk, segíts legyőzni makacsságunkat, hogy téged követhessünk életünk minden napján! Ámen.

Isten ma merre szeretne vezetni?
Terry Cobb (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A TEJTERMELŐ GAZDASÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek