2018. január 30. kedd

Legyetek követőim, testvéreim, és azokra figyeljetek, akik úgy élnek, ahogyan mi példát adtunk nektek. Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtam nektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők a Krisztus keresztjének ellenségei; az ő végük kárhozat, a hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami a gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek. Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket, azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket. Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim!

Fil 3,17-4,1.

KRISZTUSHOZ TARTOZÁS

Majd kivezette az Úr, és azt mondta: Tekints föl az égre, és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni! Ennyi utódod lesz! - mondta. (1Móz 15,5)

Amikor a Missouri állam O\'Fallon városában ellátogattam egy templomba, meglepődve láttam, hogy kis miniatűr zászlócskák vannak kirakva körbe az imateremben, melyek a világ különböző nemzeteit képviselik. Az országok színes zászlóinak látványa, Mexikó, Lengyelország, Dél-Korea, Görögország, Nepál és Kenya, arra emlékeztettek, hogy keresztény hitünk összeköt bennünket, és leküzdi a nyelvi, etnikai és a nemzeti hovatartozás miatt felmerülő akadályokat.
1Móz 15-ben azt olvassuk, hogy Ábrahám ígéretet kapott, hogy sok nemzet atyja lesz. Később Pál apostol ezt írja: "Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül" (Fil 3,20). Rajta keresztül nyerünk bebocsátást Isten örökkévaló országába. Vasárnap délelőttönként sokszor eszembe jutnak annak a templomnak a kis zászlócskái. Amikor énekelek, imádkozom, vagy felajánlásaimat teszem meg az Úrnak, mindig arra gondolok, hogy mindannyian testvérek vagyunk a Krisztusban.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess minket arra, hogy sok keresztény ember milyen nagy szükségben él ezen a földön! Taníts nagylelkűen segítenünk! Ámen.

Mindenekfelett Krisztushoz tartozunk.
David W. Poe (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTÉNYEKÉRT A VILÁGON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek