2018. február 1. csütörtök

Ujjongjatok, egek, vigadozz, föld, törjetek ki ujjongásba, hegyek! Mert megszánta népét az ÚR, és könyörül a nyomorultakon.
De Sion ezt mondta: Elhagyott engem az ÚR, megfeledkezett rólam az én Uram!
Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad!
Íme, tenyerembe véstelek be, szüntelen előttem vannak falaid.
Fiaid hozzád sietnek, pusztítóid és rombolóid pedig kivonulnak belőled.
Emeld föl a tekintetedet és nézz körül: mind összegyűltek, eljöttek hozzád. Életemre mondom - így szól az ÚR -, hogy ékszerként veszed föl valamennyit, magadra aggatod őket, mint egy menyasszony!

Ézs 49,13-18.

NEM FELEDKEZIK MEG RÓLAM

Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad! Íme, tenyerembe véstelek be. (Ézs 49,15-16)

Néhány évvel ezelőtt, amikor édesanyámnál demencia alakult ki, odaköltöztem hozzá, hogy gondoskodhassak róla. Bár sok mindent elfelejtett, voltak dolgok, amikre emlékezett, például kilenc gyermekének nevére. Felismert családtagokat, és legtöbbször tudta, hogy én ki vagyok. De sajnos előfordult, hogy más néven szólított vagy valaki másnak hitt engem.
Amikor először szólított az unokatestvérem nevén, azt hittem, csak hirtelen nem jutott eszébe, hogy hívnak. Később viszont akkor is az unokatestvérem nevén nevezett, amikor nem voltam otthon, és másoktól érdeklődött rólam. Egyszer pedig azt kérdezte tőlem: "Édesanyád hogy van?" A döbbenettől válaszolni sem tudtam. Máskor a nővéremtől érdeklődött, hogy "Ki ez a nő, aki itt lakik velem?"
Nagyon fájdalmas élmény volt végignézni, ahogy édesanyám elveszíti mentális képességeit. Úgy éreztem, elhagytak, megfeledkeztek rólam. Azután, arra gondoltam, hogy mindenki érez így néha. Amikor rám tör az érzés, hogy elfelejtettek, a fenti igéből merítek vigasztalást, mert tudom, Isten nem feledkezik meg sem édesanyámról, sem rólam. Mivel Krisztusban vagyunk, Isten sohasem felejti el a nevünket.

Imádság: Urunk, ha úgy érezzük, elhagytak és elfelejtettek, emlékeztess a te végtelen szeretetedre! Ámen.

Isten soha nem feledkezik meg rólam.
Maria Victoria P. Creel (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEMENCIÁBAN SZENVEDŐK CSALÁDTAGJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek