2018. február 3. szombat

Mózes folytatta a beszédet egész Izráelhez e szavakkal. Ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni. Az ÚR is megmondotta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened maga kel át előtted, és kipusztítja azokat a népeket, és te meghódítod őket. Józsué kel majd át előttetek, ahogyan megmondotta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

ELREJTVE

Az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj! (5Móz 31,8)

Oregoni házunkban mindig tartunk esernyőt a bejárati ajtó mellett, mert októbertől áprilisig annyit esik, hogy napokig nem látjuk a napot, a holdat és a csillagokat. De amikor ezeket a fényforrásokat épp eltakarják a felhők és az eső, akkor is biztosak vagyunk benne, hogy ott vannak az égen.
Sokkal nehezebb elhinni, hogy a halál, betegség, depresszió vagy háború "felhői" mögött is ott van a fény. Ha úgy érezzük, hogy Isten elrejtőzött, és nem foglalkozik velünk, honnan tudhatjuk biztosan, hogy ő akkor is itt van, és törődik velünk?
Ha úgy érzem, elválasztanak Istentől az élet "felhői", a Szentírás ígéreteibe kapaszkodom. Jézus megígérte, hogy velünk lesz "minden napon a világ végezetéig" (Mt 28,20). A zsoltáros pedig azt mondja Istenről, hogy "nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt" (Zsolt 121,4). A Biblia biztosít minket arról, hogy Isten mindig mindenütt jelen van.
A Biblia naponkénti olvasása, és az Isten jelenlétéről szóló igeversek megtanulása lehet a mi ernyőnk az "esőben". Amikor a félelem felhői gyülekeznek az égen, eszünkbe juthatnak a bibliai ígéretek. Isten igéje menedéket nyújt a félelem elől, és erősíti a hitünket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy te folyamatosan gondoskodsz rólunk. Ámen.

Isten igéje ernyőnk lehet az élet bármilyen viharában.
Jane Reid (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A SZABAD ÉG ALATT ZIVATARBA KERÜLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek