2018. február 5. hétfő

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit? Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az? Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet.

Jak 2,14-18.

CLARENCE

Mert a szegények nem fogynak el a földről; ezért megparancsolom neked, hogy légy bőkezű az országodban levő elesett és szegény testvéredhez. (5Móz 15,11)

A kis vidéki gyülekezetben istentisztelet után a kéttucatnyi résztvevővel átmentünk a szomszéd szobába egy kávéra és egy kis harapnivalóra. Bár én csak látogató voltam, volt ott valaki, akiről már nagyon sokat hallottam. Többen azok közül, akiknek ételt szállítottam, csodálattal beszéltek Clarence-ről, aki más gyülekezeti tagokkal együtt rendszeresen hordott tartós élelmiszert és tüzelőt a rászorulóknak.
Figyeltem, ahogy a 80 éves Clarence fürgén járkál ide-oda a teremben, és amikor végre leült az egyik asztalhoz, odamentem hozzá. Miután kifejeztem hálámat és nagyrabecsülésemet azért, amit a közösségért tesz, szerényen annyit mondott: "Én csak egy öreg vagyok, de remélem, tudom még egy darabig csinálni. Talán majd 90 éves koromban visszavonulok."
Kortól függetlenül kevés emberben van annyi erő és adni vágyás, mint Clarence-ben, de mindannyian találhatunk lehetőséget, hogy megmutassuk Isten szeretetét másoknak. Bármi, amit másokért teszünk Jézus nevében - imádság, egy kedves szó, segítség felkínálása egy egyszerű feladathoz, vagy ajándék a kertünkből - kedves Isten előtt.

Imádság: Istenünk, add, hogy felismerjük a lehetőséget, amikor szolgálhatunk valakinek a közösségben. Ámen.

Ami tőlem telik, megteszem, a többit Istenre bízom.
Robert E. Boertien (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIDÉKI GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek