2018. február 8. csütörtök

Majd szólt Jézus a tanítványaihoz is: "Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. Ezért előhívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj számot a sáfárságodról, mert nem lehetsz többé sáfár. Erre a sáfár így gondolkozott magában: Mit tegyek, ha uram elveszi tőlem a sáfárságot? Kapálni nem bírok, koldulni szégyellek. Tudom már, mit tegyek, hogy amikor elmozdítanak a sáfárságból, legyen, aki befogadjon házába. Azután egyenként magához hívatta urának minden adósát, és megkérdezte az elsőtől: Mennyivel tartozol az én uramnak? Az így felelt: Száz korsó olajjal. Erre azt mondta neki: Vedd az írásodat, ülj le gyorsan, és írj ötvenet. Azután a másiktól is megkérdezte: Te mennyivel tartozol? Az így válaszolt: Száz kórus búzával. Erre így szólt hozzá: Vedd az írásodat, és írj nyolcvanat. Az ura pedig megdicsérte a hamis sáfárt, hogy okosan cselekedett, mert e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai. Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?"
"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Lk 16,1-13.

IGAZI GAZDAGSÁG

Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak. (Lk 16,13)

Amikor fiatal voltam, popsztár akartam lenni, hogy híres és gazdag legyek. Ameddig csak vissza tudok emlékezni, anyukámmal élelmiszer-segéllyel éltük túl a napokat, és nem tudtam elképzelni azt, hogy a hátralévő életemben is ezzel a szégyennel éljek, mely úgy lógott a fejem fölött, akár egy esőfelhő.
34 éves koromra fuldokoltam a whiskyben, és egyre mélyebbre süllyedtem. A gazdagság utáni intenzív vágyam irányított, és majdnem el is pusztított. Könyörögtem Istennek, emeljen ki ebből. Elvégre a Biblia azt mondja, Isten mindig velünk van. Isten meghallotta kiáltásomat és megmentett.
Mennyei Atyánknak köszönhetően négy éve józan vagyok. Hátat fordítva a pénz bálványának, azt a döntést hoztam, hogy Uramat szolgálom, amire teljességgel képtelen voltam addig, amíg a gazdagságra összpontosítottam. Sok idő telt el, és sok harcot vívtam, de azzal, hogy Isten követése és szolgálata mellett döntöttem, sokkal több nyugalmat, szeretetet és olyan életet kapok, amilyenről nem is álmodtam. Ez az igazi gazdagság.

Imádság: Urunk, segíts nekünk szem előtt tartani, hogy sem a pénz, sem más földi javak nem tölthetik be lelkünket úgy, ahogyan te betöltöd azt. Ámen.

Isten mindig velem van.
Sabrina Nikodemus (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS ADÓSSÁGBAN LEVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek