2018. február 14. szerda

Jézus Krisztusnak, a Dávid fiának, az Ábrahám fiának nemzetségkönyve. Ábrahám fia volt Izsák, Izsáké Jákób, Jákób fiai pedig Júda és testvérei. Júda fia volt a Támártól született Fáresz és Zerah, Fáreszé Heszrón, Heszróné pedig Arám. Arám fia volt Aminádáb, Aminádábé Nahson, Nahsoné Szalmón. Szalmón fia volt Ráhábtól Boáz, Boázé Ruthtól Óbéd, Óbédé Isai. Isai fia volt Dávid, a király. Dávid fia volt Salamon, Úriás feleségétől. Jézus Krisztusnak, a Dávid fiának, az Ábrahám fiának nemzetségkönyve. Ábrahám fia volt Izsák, Izsáké Jákób, Jákób fiai pedig Júda és testvérei. Júda fia volt a Támártól született Fáresz és Zerah, Fáreszé Heszrón, Heszróné pedig Arám. Arám fia volt Aminádáb, Aminádábé Nahson, Nahsoné Szalmón. Szalmón fia volt Ráhábtól Boáz, Boázé Ruthtól Óbéd, Óbédé Isai. Isai fia volt Dávid, a király. Dávid fia volt Salamon, Úriás feleségétől.
Jákób fia volt József, annak a Máriának férje, akitől Jézus született, akit Krisztusnak neveznek. Összesen tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a babiloni fogságbavitelig is tizennégy nemzedék, a babiloni fogságbaviteltől Krisztusig szintén tizennégy nemzedék.

Mt 1,1-6.16-17.

HAMVAZÓSZERDA

Szalmón fia volt Ráhábtól Bóáz... (Mt 1,5)

Valahányszor azt érzem, hogy nem vagyok elég képzett, elég tapasztalt, vagy általánosságban nem vagyok elég kiváló vagy jó, a fenti igeversre gondolok.
Máté evangéliumának az eleje tartalmazza Jézus nemzetség vonalát: "Szalmón fia volt Ráhábtól Bóáz." Csak négy asszony került ebben a családfában említésre. Tehát miért ő az egyik? Józs 2,1-14 elmondja a történetét.
Ráháb prostituált volt. Emellett zsidó kémeket rejtegetett, és segített nekik megszökni cserébe a családja életéért. Nagyon kétlem, hogy Ráháb valaha is jól érezte volna magát, amikor a "vallásos nép" közelében volt, és mégis Jézus Krisztusnak, a világ megváltójának az egyik őse lett.
Úgy gondolom, hogy Ráháb azokért került említésre Máté evangéliumában, akik értéktelennek érzik magukat. Isten ismeri a szívünket és a bizonytalanságainkat. Ráháb története rámutat arra, hogy nem számit, kik vagyunk, vagy hol éljük az életünk, ha engedelmeskedünk, Isten csodálatos módokon tud használni minket. Ha olvassuk a Bibliát és hűségesek maradunk az imában, Isten irányt és célt fog adni az életünknek. Mert Isten szeret minket, értékesek vagyunk!

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük Ráháb történetét, és hogy mindig jónak tartasz minket. Ámen.

Isten szeretete miatt vagyok értékes és jó.
Shannon Hurley (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EMBERKERESKEDELEM ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek