2018. február 18. vasárnap

Azon a napon kiment Jézus a házból, és leült a tenger partján. Nagy sokaság gyűlt össze körülötte, ezért beszállt egy hajóba, és leült; az egész sokaság pedig a parton állt. Aztán sok mindenre tanította őket példázatokkal: "Íme, kiment a magvető vetni, és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.

Mt 13,1-8.

BÖJT ELSŐ VASÁRNAPJA

A többi mag viszont jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. Akinek van füle, hallja! (Mt 13,8-9)

Mikor a gyermekeim kicsik voltak, családunk szeretett csillagszórókkal játszani - azokkal a tűzszerszámokkal, melyek színes lángokat és szikrákat szórnak. Szerették nézni, ahogy a levegőben cikáztak, forogtak és süvítettek a sötétben. Akármilyen ragyogóak és nagyszerűek is, a csillagszórók nem tartanak sokáig. Valahányszor kihunytak, a gyerekek arcán csalódottság jelent meg.
Néha a kereszténnyé válás izgalma - vagy más erős lelki élmény - olyannak tűnhet, mint a csillagszóró. Nagy, erőteljes, ragyogó, de ha csak egy érzelmi fellángolás, az izgalom hamar kialszik.
Az igazi keresztény megtapasztalás nem a csillagszóróra, inkább a melengető tűzre hasonlít. Erőfeszítés kell a meggyújtásához, és fegyelem, kitartás a táplálásához. De amíg hajlandóak vagyunk táplálni, nem fog kialudni. Krisztussal való napi utunkon tápláljuk ezt a tüzet a bibliatanulmányozással, imádsággal, meditációval, s azzal, ha másokkal megosztjuk Isten szeretetét. Ha dolgozunk azon, hogy ez a tűz mindig bennünk égjen, Isten jelenlétét fogjuk tükrözni mások számára.

Imádság: Istenünk, segíts feléleszteni szívünkben a hit lángját, hogy mindig kapcsolatban maradjunk veled! Ámen.

Ezt a napot Krisztussal kezdem, és vele is fejezem be.
David McCain (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ LELKI GYAKORLATOT KEZD!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Február
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek