2018. február 21. szerda

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

ISTEN VERANDÁJA

Te hallgatod meg az imádságot, hozzád fordul minden ember. (Zsolt 65,3)

Észak-Karolinában meglátogattam barátnőmet. Kedvenc időtöltésként a teraszon a nádfotelbe süppedve kortyolgattuk kávénkat, miközben mindenféléről beszélgettünk. Néhány téma megnevettetett, mások könnyeket csaltak a szemünkbe. Jól ismertük egymást, így a legbensőbb gondolatainkat is megosztottuk. Csak úgy folyt a szó, miközben emlékeinket, álmainkat és harcainkat meséltük egymásnak. Reggelente alig vártam már ezt az értékes időt a barátnőmmel.
Ez eszembe juttatta az Istennel töltött imádságos időt. Korábban gondot jelentett az imádság, amíg egy napon elkezdtem úgy látni, mintha Isten verandáján ülnék és beszélgetnék vele. Isten bármikor szívesen lát, és addig maradhatok, ameddig csak akarok. Isten soha nem küld el üres kézzel, hanem megtölti poharamat és az élet kenyerével táplál, amelyre éhezik a lelkem. Amint ott ülünk, és beszélgetünk, egyre többet tanulok Istenről és önmagamról. Az imapercek során megtanultam, hogy Isten az én megbízható barátom, akivel bármiről beszélgethetek. A vele töltött idő tisztábbá teszi a dolgokat, és én erőt nyerek. Ha nehéz szívvel is lépek Isten "verandájára", a beszélgetés után felfrissülök. Sokkal könnyebb lélekkel fejezem be napjaimat, mióta az Úrral, az én barátommal időzöm.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy legyen időnk leülni és hallgatni téged, hogy egyre jobban megismerjünk! Ámen.

Az Istennel töltött idő felüdíti a lelket.
Linda Fasking (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A LEGJOBB BARÁTUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek